In ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

«Ενιαίοι κανόνες για όλους και αποκατάσταση αδικιών στις περιοχές της Αρκαδίας όπου εφαρμόσθηκε πιλοτικά ο νόμος του 2011»

«Μπερδέψατε το Ελληνικό Αρκαδίας με το Ελληνικό Αττικής: επιβάλατε στους αγρότες της Αρκαδίας τίμημα τουριστικού φιλέτου για αγροτεμάχια, και χαρακτηρίζετε το Ελληνικό Αττικής βοσκοτόπι…»

 

Με παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τους δασικούς χάρτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την αποκατάσταση των αδικιών και των υπέρμετρων οικονομικών επιβαρύνσεων που έχουν υποστεί οι αγρότες της Αρκαδίας, λόγω των ρυθμίσεων που έφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νόμο του 2016.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανέφερε στην παρέμβασή του τα εξής:

«Με την προσφιλή σας τακτική του «ψηφίζουμε-ξεψηφίζουμε, καταγγέλλουμε το ΠΑΣΟΚ και μετά υιοθετούμε τα μέτρα του, αλλά λέμε πως εμείς τα σκεφτήκαμε» και ούτω καθεξής, προχωράτε και στο σημερινό νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες.

Τι καταφέρατε μέχρι τώρα; Ένα αναπτυξιακό εργαλείο που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν δώσει στα χέρια των αγροτών, το μετατρέψατε σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό εις βάρος των αγροτών, με πάρα πολλά προβλήματα. Οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά ότι τους έχετε στοχοποιήσει, και έχουν εξοργισθεί.

Το συνειδητοποιήσατε, και τώρα επιστρέφετε στο νόμο του 2014. Συγχαρητήρια, και ευχαριστούμε για την αναγνώριση ότι είχαμε δίκιο – και τότε, που νομοθετούσαμε και μας καταγγέλλατε ως «δασοκτόνους» και πέρυσι, που σας καταθέταμε προτάσεις και τις απορρίπτατε, γιατί προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ. Θα είχατε γλιτώσει την κατακραυγή από τους αγρότες, και πολλά άλλα προβλήματα για το κράτος, αν εφαρμόζατε τη διάταξη του νόμου 4280/2014 που έλεγε ότι εξαιρούνται όλα τα αγροτεμάχια που επιδοτούνται με βάση την ενιαία αεροφωτογράφηση που έγινε το 2007 και είχε στη διάθεσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν δεν είχατε καταργήσει το συμβολικό τίμημα που προέβλεπε ο νόμος του 2014, για να το αντικαταστήσετε με το υψηλό τίμημα επένδυσης τουριστικού χαρακτήρα: δηλαδή, είπατε στους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Αρκαδίας να εξαγοράσουν τα χωράφια τους στην τιμή που θα αγόραζε τουριστικό φιλέτο ένας ξενοδοχειακός όμιλος! Μπερδέψατε το Ελληνικό Αρκαδίας με το Ελληνικό Αττικής, κύριε Υπουργέ; Γιατί και το Ελληνικό της Αττικής, το έχετε χαρακτηρίσει με τους χάρτες σας βοσκοτόπι…

Ευτυχώς, επιστρέφετε στη ρύθμιση του 2014. Ευχαριστούμε και πάλι που αναγνωρίζετε ότι τα σχεδιάσαμε σωστά. Τώρα, για να μην αναγκαστείτε να το φέρετε για τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη φορά στη Βουλή, σας καλούμε να υιοθετήσετε και δύο ακόμη προτάσεις, όπως τις έχουμε συζητήσει με τους αγρότες και τις έχουμε διαμορφώσει από κοινού με τους ενδιαφερόμενους φορείς:

  1. Να ισχύσουν ενιαίοι κανόνες για όλους, και για τις περιοχές όπου οι δασικοί χάρτες έχουν ήδη κυρωθεί από το νόμο 3889/2011, όπως για περιοχές της Αρκαδίας όπου είχαμε πιλοτική εφαρμογή. Και να αναθεωρηθούν τυχόν ανισότητες βάσει των διευκολύνσεων του παρόντος σχεδίου νόμου και των νέων αεροφωτογραφιών του 2007.
  2. Να διευρυνθεί το δικαίωμα δίμηνης παράτασης για την υποβολή ενστάσεων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5, για όλους τους πολίτες, καθώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά και πολύπλοκα.

Κύριε Υπουργέ, σας ζητούμε να διορθώσετε τα λάθη που έχετε διαπράξει στο θέμα των δασικών χαρτών, και να αποκαταστήσετε αδικίες. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε κάθε θετική ρύθμιση προς όφελος των αγροτών. Όχι όμως άλλες επιβαρύνσεις.»

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search