In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2015

«Εκρηκτικό μείγμα ανάμεσα στις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης και στις εμμονές των εταίρων μας. Δεν ξέρω αν αυτή η “πολεμική διαδικασία ” μεταξύ της χώρας και των Ευρωπαίων εταίρων είναι η καλύτερη διπλωματική οδός για να λύσουμε τα προβλήματά μας.»

«Τι είναι πιο υποτιμητικό; Να επισκέπτεται ένας Ευρωπαίος τεχνοκράτης τους υπηρεσιακούς παράγοντες ενός Υπουργείου στα γραφεία τους ή να παίρνουν τους φακέλους τους οι διευθυντές των Υπουργείων και να πηγαίνουν σε αίθουσες ξενοδοχείων; Όλα αυτά είναι κωμικοτραγικά.»

«Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση όχι από μνημονιακή σκοπιά, αλλά από προοδευτική σκοπιά.»

«Δεν θέλουμε αριστερή παρένθεση. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα, όχι να φύγει. Το θέμα είναι μήπως η ίδια προσπαθήσει να ξεφύγει από το πρόβλημα, όπως υπενόησε ο κ.Βαρουφάκης, αναφερόμενος σε πιθανές εκλογές ή δημοψήφισμα».

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Γιάφκα» του Alpha radio και στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα ανάμεσα στις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης και στις εμμονές των εταίρων μας. Δεν ξέρω αν αυτή η “πολεμική διαδικασία ” μεταξύ της χώρας και των Ευρωπαίων εταίρων είναι η καλύτερη διπλωματική οδός για να λύσουμε τα προβλήματά μας.»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις και τις κινήσεις του κ.Καμμένου και των ΑΝΕΛ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την ανησυχία πως η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περισσότερο προτάσσει την νεοσυντηρητική και συνωμοσιολογική πολεμική τακτική του κ.Καμμένου, που κινείται στις παρυφές της ακροδεξιάς: «Είναι σεβαστό ότι ο κ.Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί μαζί του. Όμως να μην ξεχνούν πως δεν είναι πια αντιπολίτευση, αλλά κυβερνούν τη χώρα – δυστυχώς για εμένα – δεν απευθύνονται πια μόνο στο δικό τους κομματικό ακροατήριο, αλλά εκπροσωπούν το ελληνικό κράτος και οι αποφάσεις τους αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ο κ.Τσίπρας να μην κοιτά τις δημοσκοπήσεις, αλλά την υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, έστω με αλλαγές.»

Σχετικά με την νέα μορφή επικοινωνίας της Κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των Βρυξελλών, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε «τι είναι πιο υποτιμητικό: να επισκέπτεται ένας Ευρωπαίος τεχνοκράτης τους υπηρεσιακούς παράγοντες ενός Υπουργείου στα γραφεία τους ή να παίρνουν τους φακέλους τους οι διευθυντές των Υπουργείων και να πηγαίνουν σε αίθουσες ξενοδοχείων; Όλα αυτά είναι κωμικοτραγικά.». Παραδέχθηκε πάντως πως το ΠΑΣΟΚ  – αν και προεκλογικά είπε την αλήθεια – δεν εισακούσθηκε: «Εμείς δεν ακολουθήσαμε καμπάνια καταστροφής όπως η ΝΔ. Είπαμε την αλήθεια, υποστηρίξαμε την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης η οποία όμως δεν έγινε ποτέ, και τώρα ψηφίζουμε το πρώτο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, παρ’όλο που στην πραγματικότητα είναι δημαγωγικό και υπαναχωρεί από τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης: από τα 2 δις ευρώ που υποσχέθηκε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα υλοποιεί μόνο 200 εκατομμύρια. Εμείς όμως κάνουμε αντιπολίτευση όχι από μνημονιακή σκοπιά, αλλά από προοδευτική σκοπιά».

Για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ.Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει νωπή εντολή για αλλαγές, και – εφόσον, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει άλλο μνημόνιο που έρχεται – δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα, εκτός αν ετοιμάζονται να φέρουν νέα μέτρα τον Ιούνιο.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ.Ρωμανιά σχετικά με τις αναλογιστικές μελέτες των ασφαλιστικών ταμείων, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως «αν έτσι έχουν τα πράγματα, ο κ.Ρωμανιάς να ανακοινώσει αυξήσεις στις συντάξεις από 1ης Απριλίου και καταβολή αναδρομικών. Διαφορετικά, παραμένει ένας γνωστός συνωμοσιολόγος των ΑΝΕΛ που απλώς δημιουργεί αναστάτωση ως τρόφιμος των πρωινών εκπομπών». Συμπλήρωσε δε πως η Κυβέρνηση οφείλει να απομονώσει επικίνδυνα πολιτικά στελέχη της όπως ο κ.Ρωμανιάς, ο κ.Καμμένος και άλλοι, διαφορετικά θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα. «Τα ελικόπτερα, που εμείς τελικά δεν χρειαστήκαμε, θα τα χρειαστούν άλλοι».

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως την τελευταία πενταετία χάθηκε πολύτιμος πολιτικός χρόνος για την Ελλάδα, περίπου δύο ετών: «Αρχικά και η Νέα Δημοκρατία, με την πρώτη αντιμνημονιακή της περίοδο, συνετέλεσε ώστε η χώρα να μην προχωρήσει γρήγορα προς την έξοδο από την κρίση, ενώ άλλες χώρες όπως η Κύπρος και η Ιρλανδία σήμερα βγαίνουν από το μνημόνιο». Τέλος, επεσήμανε με έμφαση πως «εμείς δεν θέλουμε αριστερή παρένθεση. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα, όχι να φύγει. Το θέμα είναι μήπως η ίδια προσπαθήσει να ξεφύγει από το πρόβλημα, όπως υπενόησε ο κ.Βαρουφάκης, αναφερόμενος σε πιθανές εκλογές ή δημοψήφισμα».

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search