Καινοτομία, εξωστρέφεια, επενδύσεις, νεοφυής επιχειρηματικότητα, νέοι άνθρωποι με όραμα, αλλά και επιχειρήσεις που έχουν αποδείξει ότι άντεξαν στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, μαζί με επιχειρήσεις κολοσσούς από το εξωτερικό, όλα αυτά συνυπάρχουν στη ΔΕΘ που αναμφίβολα πρόκειται για μια γιορτή ανάδειξης της δυναμικότητας των επιχειρήσεων και των όσων μπορεί να πετύχει η χώρα μας.
Αυτή είναι η Ελλάδα που τόλμησε, που μπορεί και πρέπει να συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς να στηρίζει την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Αυτή η Ελλάδα που καινοτομεί είναι η ίδια με εκείνη που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με προβλήματα που παρακωλύουν την προσέλκυση των επενδυτών. Είναι τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, της υψηλής φορολογίας, της αργής απονομής δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καλείται να αντιμετωπίσει την πρόκληση της δημιουργίας συνθηκών σταθερότητας και ωριμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι αναγκαία η χάραξη μιας νέας πολιτικής που βέβαια δε θα είναι εχθρική απέναντι στις επενδύσεις όπως ήταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που δε θα είναι και συντηρητική όπως μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν η ΝΔ.
Η νέα Κυβέρνηση λοιπόν πρώτα από όλα θα πρέπει να στοχεύει στην ανάκαμψη της οικονομίας με τόνωση των επενδύσεων, δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, αλλά και να στραφεί σε άλλους τομείς που εμείς τουλάχιστον στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας.
Δε μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση και κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας αν δε μεριμνούμε για την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε και δε λάβουμε μέτρα για την πολιτική προστασία. Αν δεν έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την δημόσια παιδεία και υγεία, αν δε δώσουμε βάρος στην κοινωνική ασφάλιση και το δημογραφικό πρόβλημα.
Για αυτό εμείς στο Κίνημα Αλλαγής προτείνουμε νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με πρόνοια για την κλιματική αλλαγή. Σε ό,τι αφορά στην πολιτική προστασία και τα κενά που υπάρχουν, προτείνουμε όχι μόνο νέο σχεδιασμό, αλλά και ενίσχυση του προσωπικού καθώς επίσης και των πόρων που διατίθενται για την προστασία των πολιτών.
Επιχειρηματικότητα χωρίς τους εργαζόμενους δεν υφίσταται, για αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην επαγγελματική κατάρτιση αυτών. Οι αμοιβές του θα πρέπει να είναι ικανοποιητικές για να δίνεται κίνητρο παραγωγικότητας και βελτίωσης δεξιοτήτων μέσα σε ένα εργασιακό πλαίσιο που διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Θα πρέπει να εφαρμοστούν ειδικά μέτρα για τους ανέργους με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα και για τις επιχειρήσεις.
Για να πετύχουμε το κράτος των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους. Για αυτό πρέπει το δημογραφικό πρόβλημα να το εξετάσουμε προσεκτικά, να δούμε τα αίτια και να το αντιμετωπίσουμε, δίνοντας κίνητρα στους νέους ανθρώπους.
Έτσι, η πρότασή μας για την απαλλαγή για τρία χρόνια από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης τους νέους που ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση, αλλά και από όλα τα κόμματα και να εφαρμοστεί.