In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Αυγούστου 2019

Συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου,

Βουλευτή Αρκαδίας και Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής

του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ,

στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη

για την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

1.Γιατί πρότεινες τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; 

Πρώτα απ΄ όλα, θέλω να σας πω ότι είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα γιατί έφυγε από τη ζωή ένας αδερφικός μου φίλος, ο Γρηγόρης Τασσούλας 43 ετών. Είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπ. Προστασίας του Πολίτη επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ 2009-2011

Σε ότι αφορά στο Βενιζέλο, με ρώτησε η συνάδελφός σας κα Τζίνα Μοσχολιού στον Αθήνα 98,4 σχετικά με το εάν θα τον ψήφιζα σε περίπτωση που προταθεί για την Προεδρεία της Δημοκρατίας. Απάντησα «και με τα δυό μου χέρια» διότι πιστεύω οτι θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για τη θέση αυτη.

2.Δηλαδη όταν έρθει εκείνη η ώρα δεν θα ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ σε καμία περίπτωση τον υποψήφιο της Κυβέρνησης; Αν είναι ο Κώστας Καραμανλής; 

Η κα Γεννηματά έχει πει δημόσια ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι από το χώρο της Κεντροαριστεράς. Σε ότι αφορά στον κ. Καραμανλή, αλλά και στον κ. Παυλόπουλο∙ δε θα τους ψηφίζαμε σε καμία περίπτωση. Άλλωστε η παράταξή μας ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Αλιβιζάτο.

 

  1. Αν ο Αλ. Τσιπρας κάνει πρόσκληση στο ΚΙΝΑΛ για συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων για δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος θα πρέπει να πει ναι το ΚΙΝΑΛ; 

 Κα Σταμάτη, εάν οποιοσδήποτε σας προτείνει να βγείτε ραντεβού, θα βγαίνατε; Δε νομίζω.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με το χώρο της Κεντροαριστεράς. Άλλωστε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης στις 27.7.2019 δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πρέπει να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς. Κάτι που εμέις βέβαια το ξέρουμε, αλλά καλό είναι να το καταλάβει και ο κόσμος. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να εξαγόρασε «στελέχη», αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογία μας. Άλλωστε ο μεγάλος αντίπαλος του κ. Τσίπρα είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος προσωπικά και η ηγετική του ομάδα έδωσαν γραμμή να καταψηφιστεί ο υπ. Αντιπρόεδρος από το Κίνημα Αλλαγής για το Προεδρείο της Βουλής, ενώ την ίδια ώρα υπερψήφισαν τους υπ. Αντιπροέδρους της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα έχουν ένα και μόνο ένα στόχο. Να αφανίσουν το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε ήταν αυτοί οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους έφτασαν τη ΝΔ στο 40%

4.Τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ απέναντι στην Κυβέρνηση; Θα ψηφίζει νομοσχέδια που συμφωνεί; 

 Ότι έκανε πάντα. Προγραμματική αντιπολίτευση. Χωρίς λαϊκισμούς και τις υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ.

5.Συμφωνεις στην κατάργηση της απλής αναλογικής; Θα ψηφίσεις το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης όταν έρθει στην Βουλή; 

 Η παράταξή μας έχει καταθέσει στη Βουλή σχέδιο για τον εκλογικό νόμο. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι είναι μια καλή αρχή για διάλογο. Περιμένουμε να δούμε αν το εννοεί.

6.Πιστεύεις ότι το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται ένα συνέδριο;

Το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται ηρεμία τώρα.

Μετά τις διακοπές πρέπει να αναλύσουμε όλες τις παραμέτρους των εκλογών και να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα Νομό- Νομό, γειτονιά- γειτονιά.

Ενωμένοι μπορούμε να βρούμε λύσεις για το μέλλον. Η χώρα χρειάζεται την Κεντροαριστερα και την παράταξή μας.

7.Πως αισθάνθηκες που εκλέχθηκες Αντιπρόεδρος της Βουλής; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σε ψήφισε, γιατί;

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και για την Αρκαδία που εκπροσωπώ. Οι συμπατριώτες μου σε κάθε εκλογική μάχη με εμπιστεύονται όλο και περισσότερο κι εγώ αντιμετωπίζω με αίσθημα ευθύνης αυτή την τιμή.

Όπως σας είπα ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα έδωσαν «γραμμή» να μην ψηφιστώ. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν τη θέση μου για αυτονομία της παράταξής μου. Ξέρουν τη σθεναρή μου στάση σε κάθε προξενιό∙ αριστερό ή δεξιό. Είναι τίτλος τιμής για μένα η εντολή Τσίπρα να μην ψηφιστώ. Παρ’ ολα αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους «έσπασαν τη γραμμή» και με ψήφισαν.

Σε κάθε περίπτωση αυτό δε θα επηρρεάσει την άσκηση των καθηκόντων μου.

Εμείς ως οφείλαμε ψηφίσαμε τον κ. Βίτσα που πρότεινε για Αντιπρόεδρο της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

  1. Ποιο ήταν το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής σου; 

Θέλω να είναι αυτό το καλοκαίρι. Περιμένω να συναντήσω την οικογένειά μου στην όμορφη Νάξο και μετά να πάμε στο χωριό. Θέλω να χορτάσω μαζί τους την κάθε στιγμή.

 

  1. Κάνεις κάποιο θαλάσσιο σπορ;

Ένα από τα αγαπημένα μου σπορ είναι η «δηλωτή». Στο χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Μυγδαλιά (Γλανιτσιά), είναι το επίσημο άθλημα. Είναι κυρίως η συζήτηση που ανοίγει με αφορμή το παιχνίδι και τα πειράγματα που ακολουθούν. Αξίζει να το ζήσετε και ας μην είναι θαλάσσιο σπορ!

 

  1. Πότε έκλαψες τελευταία φορά

Όπως σας είπα στην αρχή της συνέντευξης, σήμερα συνοδεύσαμε τον αγαπημένο φίλο μας Γρηγόρη στο τελευταίο του ταξίδι. Και έκλαψα.

Ο Γρηγόρης ήταν ευγενικός, δουλευταράς και αισιόδοξος άνθρωπος.

Ταλαιπωρήθηκε από την ασθένεια, αλλά και από ανθρώπους που προσπάθησαν να τον σπιλώσουν. Δεν είχαν το θάρρος, όταν αθωώθηκε να πουν μια κουβέντα. Ας το κάνουν τώρα. Ας ζητήσουν έστω και τώρα μια συγνώμη.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search