In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Το ηθικό πλεονέκτημα που αναγνωρίστηκε αρχικά στον κ.Τσίπρα, ως νέο πολιτικό αρχηγό, ως νέο Πρωθυπουργό, πρέπει να αναγνωριστεί στη νέα πολιτική γενιά του ΠΑΣΟΚ»

«Καταθέτω την πρόταση για  την ατζέντα “Ελλάδα 2030”, πέρα από τα ψέματα, τα Ζάππεια, τις Θεσσαλονίκες. Σήμερα η χώρα μας έχει ανάγκη από αλήθεια, σχέδιο και δράση»

«Στόχος μας είναι μία μεγάλη, μεταρρυθμιστική, σοσιαλδημοκρατική παράταξη, με ενότητα που θα κατακτηθεί μέσα από πολιτικές»

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Β.Λυριτζής – Δ.Οικονόμου), ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει συμφωνία της Κυβέρνησης με τους εταίρους, τονίζοντας πάντως πως «σήμερα δεν έχουμε συμφωνία. Πιστεύω και ελπίζω πως η Κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να φέρει μία συμφωνία και να ενημερώσει τη Βουλή. Όμως με κλειστά μάτια δεν ψηφίζει κανείς. Τι θα γίνει δηλαδή αν ψηφίσουμε ιδιωτικοποιήσεις και ο κ.Τσίπρας τις αναθέσει στον κ.Λαφαζάνη; Η προηγούμενες δύο κυβερνήσεις πήραν δύσκολες αποφάσεις με όλους απέναντί τους. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει το μοναδικό προνόμιο να υπάρχουν στην αντιπολίτευση άνθρωποι και κόμματα που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις». Ο κ.Κωνσταντινόπουλος πάντως δήλωσε κατηγορηματικά πως «Η παραμονή μας στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη δεν είναι οικονομική, αλλά στρατηγική επιλογή. Για να μείνουμε, δεν αρκούν απλώς μέτρα, αλλά χρειάζεται σχεδιασμός που α τον στηρίζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ώστε να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να γίνει αναλυτική συζήτηση για τα μέτρα, και να οριστικοποιηθούν οι προτεραιότητες. Για παράδειγμα: αύξηση του ΦΠΑ ή φρένο στους διορισμούς; Ιδιωτικοποιήσεις ή νέα υφεσιακά μέτρα; Διορισμοί σε νοσοκομεία ή όπου να’ναι; Επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να μπει μία νέα γενιά στο δημόσιο. Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διευθετήσει τις προεκλογικές του εκκρεμότητες με την εκλογική του πελατεία».

Αναφερόμενος στην πορεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος παραδέχθηκε πως έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία. «Η γενιά που αναδείχθηκε το 2009, ανέλαβε μεγάλες ευθύνες, αλλά όχι για το παρελθόν. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις αποφάσεις και τις επιλογές των τελευταίων ετών. Έστω κι αν τις πραγματοποίησαν άλλοι. Έστω και αν διαφωνήσαμε. Όχι όμως για τις παλαιές αμαρτίες πολλών.  Όχι για την κυρία Κατσέλη, τον κ.Κουρουμπλή, όλους αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, έφυγαν, και τώρα κυβερνούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Το ηθικό πλεονέκτημα που αναγνωρίστηκε αρχικά στον κ.Τσίπρα, ως νέο πολιτικό αρχηγό, ως νέο Πρωθυπουργό, πρέπει να αναγνωριστεί σε ολόκληρη τη γενιά μας.».

Παρουσιάζοντας την πρότασή του για τη μεταρρύθμιση του κράτους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως εξαρχής είχε χαρακτηρίσει λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης το “3-2-1”: «Σήμερα έχουμε το “6-0”. Αυτή η αντίληψη του “κράτους-λαφύρου” πρέπει να αλλάξει. Δεν αξίζει στη χώρα. Μακάρι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, να ήταν στο σχέδιο της κυβέρνησης – θα τη στηρίζαμε. Αλλά ο κ.Σταθάκης, πέντε μήνες τώρα, δεν έχει βάλει ούτε μία υπογραφή, δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Πρέπει να καταλάβουν κάτι: κοινωνικό κράτος και θέσεις εργασίας χωρίς ανταγωνιστική οικονομία δεν γίνονται.».

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος απάντησε και στα σχόλια που δέχθηκε επειδή έθεσε στο Συνέδριο την ατζέντα «Ελλάδα 2030»: «Ο κ.Σρέντερ εργάστηκε πάνω στην ατζέντα «2020» για τη χώρα του επί 7-8 έτη και την ολοκλήρωσε πριν από μερικά χρόνια. Είπε τότε την αλήθεια για τη χώρα του. Σήμερα η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει πέρα από τα ψέματα. Πέρα από τα Ζάππεια, τις Θεσσαλονίκες, τις υποσχέσεις “ψηφίστε με και τα φτιάχνω όλα σε μία μέρα”. Σήμερα η χώρα μας έχει ανάγκη από αλήθεια, σχέδιο και δράση».

Τέλος, ο κ.Κωνσταντινόπουλος παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για τον μετασχηματισμό της Παράταξης, με ιδρυτικό Συνέδριο την άνοιξη του 2016, ύστερα από μεγάλο διάλογο με φορείς, κόμματα και πρόσωπα. «Στόχος μας είναι μία μεγάλη, μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Η ενότητα του χώρου μας θα αφορά και θα κατακτηθεί μέσα από πολιτικές. Γι’αυτό και πρέπει να ξεπεράσουμε τα πρόσωπα, τις εμπάθειες και τα λάθη όσων διέσπασαν την Παράταξη και εμμένουν στην περιχαράκωσή τους. Ένα κι ένα στην πολιτική δεν κάνουν πάντα δύο. Μπορεί κάποιες φορές να οδηγούν στο μηδέν, και άλλες σε πολύ μεγαλύτερα σύνολα. Σήμερα, οφείλουμε να επιλέξουμε ποιους πραγματικά εκπροσωπούμε. Τους νέους μη προνομιούχους. Να καταθέσουμε ένα σχέδιο αλήθειας, έστω κι αν αυτό θα έχει υψηλό κόστος. Να υπερασπιστούμε την Παράταξή μας. Την Κυριακή, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τη νέα πολιτική γενιά, της Αλήθειας, του Σχεδίου και της Δράσης».

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=260185

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search