In ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                      Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2023

 

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»:

Αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα: είναι ένα θέμα που πρέπει να μας ενώνει όλους, θα έπρεπε να έχουμε κοινή στρατηγική, αλλά αντί αυτού τσακωνόμαστε δημοσίως, φανταστείτε πώς φαίνεται αυτό στο εξωτερικό. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να ενημερώνει τα κόμματα – επίσημα και ανεπίσημα- για τέτοια θέματα ώστε να υπάρχει κοινή στρατηγική. Εμείς δεν συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει και καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει για τη διαδικασία.
Αναφορικά με τις συνεργασίες: Πρώτα απ’ όλα, τα πάντα θα οριστούν από τη ψήφο των πολιτών. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν καίμε την πρώτη Κυριακή. Θέλουμε σταθερότητα, είναι σημαντικό να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση σε κρίσιμα θέματα. Εφόσον είμαστε ένα από τα τρία κόμματα που θα πάρει διερευνητική εντολή, θα θέσουμε το σοσιαλιστικό μας πρόγραμμα. Αυτό θα περιλαμβάνει κατάργηση του άρθρου 10 του νομοσχεδίου για την υγεία που καταργεί τη δημόσια δωρεάν περίθαλψη. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και άλλα σημαντικά θέματα όπως για παράδειγμα η κοινωνική στέγη για νέα ζευγάρια και φοιτητές. Εμείς ούτε «καίμε» την πρώτη Κυριακή όπως ο κ. Μητσοτάκης, ούτε λεμέ ότι «δεν κάνουμε κυβέρνηση ηττημένων», όπως λέει ο κ. Τσίπρας που αυτός έφερε και ψήφισε την απλή αναλογική. Είναι απαραίτητο λοιπόν, οι πολίτες να ψηφίσουν βάσει θέσεων και προγράμματος.
Η αδυναμία κάποιου κόμματος να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, δεν μπορεί να γίνει αδυναμία της χώρας να σχηματίσει κυβέρνηση. Έχουμε θέσει ένα σαφή όρο, ότι στην κυβέρνηση που μπορεί να σχηματιστεί με προγραμματική σύγκλιση δεν θα ηγηθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας. Φιλοδοξούμε οι πολίτες να μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, ώστε επιμείνουμε στο πρόγραμμα και τις πολιτικές μας. Αν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας συμφωνούν ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός, ας ψηφίσουν ο ένας τον άλλον.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search