In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Η Κυβέρνηση δραματοποιεί την κατάσταση για να ρίξει τις ευθύνες αλλού, όμως ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος κάνουν κουμάντο. Φυσικά έχουν και οι εταίροι ευθύνες, αλλά ο λαός έδιωξε τους “Σαμαροβενιζέλους” για να φέρει τους “Τσιπροκαμμένους”. Ας τους  κρίνει.»

«Χωρίς ο κ.Τσίπρας να κάνει τίποτα εκτός από επικοινωνιακά παιχνίδα, σε τρεις μήνες η χώρα έπεσε σε ύφεση. Τώρα, επειδή δεν μπορεί να αποδεχθεί την αλήθεια, σχεδιάζει εκλογές.»

«Θα ζητήσω από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εντολή μετασχηματισμού της παράταξης, μέσα από μία συλλογική ηγεσία στην οποία εγώ θα έχω αναλάβει τη μεγαλύτερη ευθύνη.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει έναν επικίνδυνο δρόμο, μακριά από το ρεαλισμό, έξω από την Ευρώπη, κι αυτό πρέπει να αφυπνίσει όλες τις δυνάμεις. Σε τέτοιες αναμετρήσεις, δεν αναμετρώνται κόμματα, αλλά δύο διαφορετικοί κόσμοι»

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Άσε μας πρωί-πρωί» του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ 100,3» (Χρήστος Κούτρας – Γιάννης Ντσούνος), ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «εδώ και τρεις μήνες δεν κάνει διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά στο εσωτερικό της. Και τώρα, στο πλαίσιο της άριστης επικοινωνιακής της διαπραγμάτευσης, πιστεύει πως ήρθε η ώρα να πει στον ελληνικό λαό ότι την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα θα την έχει κάποιος άλλος και όχι η ίδια. Εν μέσω της συνάντησης Ντράγκι-Δραγασάκη-Τσακαλώτου (και ενώ ο κ.Βαρουφάκης εισέπραττε την αρνητική απάντηση του Γάλλου ομολόγου του στο αίτημά του για πρωτοβουλίες), η Κυβέρνηση αποφάσισε να δραματοποιήσει την κατάσταση και να ρίξει τις ευθύνες αλλού. Όμως η εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας είναι ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος. Αυτοί κάνουν κουμάντο. Φυσικά έχουν και οι εταίροι τις ευθύνες τους, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία προχωρά η Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια.».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί δημοψηφίσματος, ο κ.Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε πως έχει δηλώσει εδώ και δεκαπέντε μέρες πως «Η Κυβέρνηση μπλόφαρε με το δημοψήφισμα και έχει ήδη σχεδιάσει μπροστά της εκλογές. Ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για την επικοινωνία και όχι τι θα συμβεί στη χώρα. Εδώ και τρεις μήνες παίζουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με συμφωνίες, ανακοινώσεις και πολλά άλλα. Είπαν ψέματα στην ελληνική κοινωνία – αυτό το γνωρίζουν και όσοι τον στηρίζουν ακόμη – και επειδή δεν θέλει ούτε τώρα να αποδεχθεί την αλήθεια, ετοιμάζεται να οδηγήσει τη χώρα ξανά σε μία πολύ μεγάλη περιπέτεια.»

Σχετικά με τη διαφωνία ΔΝΤ-ΕΕ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως «η διαφωνία αυτή υπάρχει από το 2012, το θέμα όμως είναι να μην την πληρώνει η χώρα. Μετά από τρεις μήνες διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει γίνει τίποτα, καμία συμφωνία, κανένα υφεσιακό μέτρο, η χώρα έπεσε σε ύφεση, και άρα τώρα χρειάζονται νέα μέτρα. Στις 25 Ιανουαρίου, ο λαός έδιωξε τους “Σαμαροβενιζέλους” κι έφερε τους “Τσιπροκαμμένους”. Η δική μας παράταξη ποτέ δεν μίλησε για “Grexit”, φοβόμαστε όμως τον αργό θάνατο εντός του ευρώ. Ο λαός τώρα πρέπει να κρίνει τη νέα του Κυβέρνηση, με τα επικοινωνιακά της παιχνίδια, τις κινήσεις που κάνει η κα Κωνσταντοπούλου με τους τσαρλατάνους της, τις απειλές των υπουργών πως “εμείς θα αυτοκτονήσουμε και οι Ευρωπαίοι θα το πληρώσουν ακριβά”. Αν αυτά του αρκούν για να οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή, κανένα πρόβλημα, ας προχωρήσουμε περήφανα.»

Σχετικά με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ προχωρά στις διαδικασίες του, παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία. Κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες για να υπάρξει κοινή απόφαση να βρούμε άλλους τρόπους επικοινωνίας και να πάει λίγο πιο πίσω αυτή η διαδικασία, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία. Τώρα, μαζί με πολλούς άλλους, προσπαθούμε να εκφράσουμε μία διαφορετική πολιτική αντίληψη. Θα ζητήσω από το Συνέδριο εντολή μετασχηματισμού της παράταξης μέσα από μία συλλογική ηγεσία, στην οποία εγώ θα έχω αναλάβει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτή τη στιγμή, η χώρα και η παράταξη χρειάζονται ένα νέο κόμμα. Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι αδύνατο να απορροφηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει το δρόμο του, που δεν είναι ο δρόμος του κέντρου, ούτε του ρεαλισμού ούτε της Ευρώπης πια. Έχει διαλέξει έναν επικίνδυνο δρόμο, και αυτό πρέπει να αφυπνίσει όλες τις δυνάμεις. Σε αναμετρήσεις τέτοιου τύπου, δεν αναμετρώνται κόμματα, αλλά δύο διαφορετικοί κόσμοι».

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search