In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984»:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει στην ηγεσία του τον Κώστα Καραμανλή. Μόνο με αυτόν έχει σχέση και μπορεί να συγκριθεί ο κ.Τσίπρας.»

«Ο κ.Τσίπρας στήνει έναν βαθύ διχασμό της κοινωνίας, ρίχνοντας νερό στο μύλο των νεοναζί και των ακραίων.»

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Τρόικα του 984» του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984» (Ν.Νώτης – Στ.Ζαχαρός):

Για τη συζήτηση στη Βουλή ενόψει της σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη “Novartis”:

  • Το σκάνδαλο “Novartis” έχει παγκόσμια διάσταση. Όμως τα πολιτικά πρόσωπα που υποδεικνύονται και οι διαδικασίες που επιλέγονται, δείχνουν ότι πρόκειται για έναν τεχνητό διχασμό, στημένο για πολιτικούς λόγους. Όπως στο παρελθόν, που όλοι οι διχασμοί προκαλούνταν στην κοινωνία είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά, έτσι και τώρα, στήνεται ένας νέος, μεγάλος διχασμός.
  • Ο Πρωθυπουργός, εδώ κι ένα χρόνο, πριν ακόμη καταθέσουν οι μάρτυρες, γνώριζε το θέμα της Novartis και είχε αναφερθεί σε αυτό. Στο μεταξύ, παραιτήθηκε από την υπόθεση η κα Ράικου, με σαφείς αιχμές για κυβερνητικές παρεμβάσεις. Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες με καταθέσεις του τύπου «άκουσα στην πιάτσα πως ο τάδε χρηματίζεται», και η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα. Και εσχάτως, παρουσιάστηκε και το νέο «μοντέλο» δικαίου, το «μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ-Κοτζιά», που στηρίζεται στη θεωρία «αν είσαι αθώος, απόδειξέ το».
  • Επειδή το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι κάποιες καταθέσεις «προστατευόμενων μαρτύρων», για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, πρέπει η έρευνα να προχωρήσει. Η Κυβέρνηση, με βάση την πρότασή της, στόχευσε στο να εκθέσει κάποια πολιτικά πρόσωπα, και στη συνέχεια να διαπιστώσει την παραγραφή τυχόν αδικημάτων και την αναπομπή της δικογραφίας στη δικαιοσύνη, μέσα από συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό που θα μείνει είναι η λάσπη, και η θεωρία Κοτζιά, «απόδειξε την αθωότητά σου, αν μπορείς». Όμως τα ζητήματα αυτά δεν είναι τόσο απλά: το θέμα δεν είναι κάποιος απλώς να πείσει τους ψηφοφόρους του ότι είναι έντιμος – σκεφτείτε πως γύρω από τους πολιτικούς υπάρχουν οικογένειες, παιδιά, και πρέπει κάθε άνθρωπος να έχει τη δυνατότητα να πει στην οικογένειά του το αυτονόητο.
  • Με αυτές τις τακτικές όμως, προκαλούν απόλυτο διχασμό στην κοινωνία. Σκεφτείτε στο μέλλον, πόσο εύκολα θα πει «πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 40 εκ.ευρώ, ενώ η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε συμφωνήσει 300 εκ.ευρώ. Ακούστηκε στην πιάτσα ότι χρηματισθήκατε.»
  • Η μόνη λύση είναι να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή στη Βουλή, ώστε να πέσει άπλετο φως, να σωθεί η τιμή του πολιτικού συστήματος, αλλά να βεβαιωθούν και οι πολίτες ότι επιθυμούμε να διαλευκανθεί η υπόθεση.
  • Πάντως, το θέμα της Novartis δεν είχε επικοινωνιακά τόση απήχηση όση θα ήθελε η Κυβέρνηση, γιατί όλοι πλέον γνωρίζουν τις τακτικές της.
  • Αυτή τη στιγμή, σε μία χώρα με τόσα ανοιχτά μέτωπα, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, σε όλα, στήνεται ένας καβγάς στη Βουλή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, για μία ή δέκα κάλπες. Όλο αυτό δεν δείχνει σοβαρότητα. Ως Κίνημα Αλλαγής, επιθυμούμε και μας συμφέρει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Θέλουμε τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Θα δώσουμε τη μάχη για να προσέλθουν οι μάρτυρες και να καταθέσουν. Να δοθούν απαντήσεις.
  • Σήμερα, με τον διχασμό που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει νερό στο μύλο των νεοναζί και κάθε των ακραίων κάθε απόχρωσης. Στοχοποιούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ελπίζοντας να βλάψουν και εμάς, το Κίνημα Αλλαγής, αλλά στο τέλος θα μείνει μόνο ένας βαθύς διχασμός στην κοινωνία για την επόμενη μέρα, και θα έχουν κέρδος οι νεοναζί από την απαξίωση της πολιτικής.
  • Είναι άξιον απορίας βέβαια, που δεν βρέθηκε ούτε ένας στο ΣΥΡΙΖΑ – ένα κόμμα κατά τα άλλα τόσο ανοιχτό – να πει πως «δεν μπορεί ο πρώην Αρχηγός της ΕΥΠ επί Κ.Καραμανλή να στήνει όλη αυτή τη διαδικασία». Τελικά, ο κ.Καραμανλής είναι ο προστατευόμενος του κ.Τσίπρα, και μόνο με αυτόν μπορεί ο νυν Πρωθυπουργός να συγκριθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που στην ηγεσία του έχει τον Κώστα Καραμανλή.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search