In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία της σημερινής μου συνέντευξης στην εκπομπή « ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη:

 

«Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, για να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί τόσο με το θέμα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ, όσο και με την απόπειρα παρακολούθησης μέσω του παράνομου λογισμικού Predator:

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη,  δέκα μέρες μετά έγινε μια προσπάθεια μόλυνσης του κινητού του μέσω του συστήματος Predator, το οποίο είναι ένα σύστημα ρομποτοποίησης του κινητού και μπορεί να παρακολουθήσει το χρήστη κάθε στιγμή, ο χρήστης χάνει την ιδιωτικότητά του, τις προσωπικές του στιγμές. Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μέσω Predator απέτυχε και τότε η ΕΥΠ πήρε παράταση για να συνεχίσει την παρακολούθηση. Υπενθυμίζω ότι η ΕΥΠ έχει τεθεί με νόμο υπό τον Πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα λοιπόν που η  ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ν. Ανδρουλάκη λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος του τρίτου κόμματος, έγινε προσπάθεια παγίδευσής του με το λογισμικό Predator, το οποίο είναι παράνομο. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτοί που προχώρησαν σε τέτοιες ενέργειες (σ.σ. παρακολούθησης) είχαν το κατάλληλο αισθητήριο για να αντιληφθούν εκείνη την εποχή ποιος επρόκειτο να γίνει ο επόμενος αρχηγός για του ΠΑΣΟΚ. Είχαν καταλάβει λοιπόν ότι η εκλογή μπορεί να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, όπως και έγινε.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός είναι δύο : Πρώτον, γιατί παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης; Όσα ειπώθηκαν και αφορούν την ανάμειξη της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην Ελλάδα διαψεύσθηκαν πανηγυρικά από τις πρεσβείες.  Ο Ν. Ανδρουλάκης ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για αυτό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μη βγει η αλήθεια στο φως. Το δεύτερο, πολύ σημαντικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρείες που εμπλέκονται το λογισμικό Predator στην Ελλάδα;

Ακόμα, είναι πολύ λυπηρό ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε την αντίστοιχη τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο που επικράτησε την εποχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και καθοδηγείται από τους ακροδεξιούς κύκλους με τους οποίους άψογα συνεργάστηκαν, τόσο η τρέχουσα κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη.

Επίσης είναι σημαντικό να μείνουμε στο γεγονός ότι η ΕΥΠ όχι μόνο τέθηκε υπό τον Πρωθυπουργό αλλά άλλαξε και το προσοντολόγιο προκειμένου να ηγηθεί σε αυτήν ο κ. Κοντολέων, ο οποίος προς δεκαημέρου είπε ασύστολα ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τονίζοντας ότι δεν παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης. Άρα σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για λάθος χειρισμούς αλλά σκοπιμότητα και σε αυτό περιμένουμε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός.

Τονίζουμε ότι τον Ν. Ανδρουλάκη τον εξέλεξαν 300.000 πολίτες, δεν θα μας σταματήσει κανείς, η δύναμή μας είναι ο απλός κόσμος και προχωράμε μαζί του, με κανέναν άλλο.

Η προσπάθεια για να απαξιωθεί ο Ν. Ανδρουλάκης δεν θα περάσει. Δεν  μπορεί σε μια καμία περίπτωση η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζεται στην παραπληροφόρηση και τα τρολς. Υπάρχουν κανόνες που ορίζουν τη διαφάνεια. Ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις ερχόμενες εκλογές για αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσουμε περιθώρια για σκιές. Ο Πρόεδρός μας δεν θέλει να μείνει τίποτα κρυφό και αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει, όπως ο κ. Ρωμανός, αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό.

Τέλος, είναι πολύ σοβαρό να δούμε τι γίνεται με το Predator, να επιμείνουμε σε αυτό γιατί απειλεί τη δημοκρατία και δυνάμει κάθε δημόσιο λειτουργό, δημοσιογράφο, πολίτη. Υπάρχουν συμβάσεις της εταιρείας με το δημόσιο από το 2018 και πρέπει να πάρουμε σαφείς απαντήσεις για τη δράση της».

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search