In ΟΜΙΛΙΕΣ

Ομιλία

του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

και υποψηφίου Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ

Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

στους ετεροδημότες της Αρκαδίας.

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2015

 

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας, μαζί μας, και ενώνετε τη φωνή σας με τη δική μας, για να κρατήσουμε ψηλά την ευθύνη. Για το παρόν και το μέλλον μας. Με αποφασιστικότητα και πεποίθηση. Με πίστη και αισιοδοξία. Με συνέπεια και ευθύνη. Για να κρατήσουμε ξανά ψηλά τον ήλιο της ελπίδας. Μιας ελπίδας στέρεης και ωραίας. Που ξέρει ότι για να ανατείλει, θέλει συνέπεια και ευθύνη. Θέλει γνώση και εμπειρία. Θέλει και λάθη. Θέλει αυτοκριτική και αυτογνωσία. Θέλει όμως πάνω από όλα, να μπορεί να είναι δύναμη υπέρβασης και συνεργασίας. Γιατί εκεί κρίνεται πάντα το παιχνίδι. Τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Αλλά κυρίως στα δύσκολα. Εκεί που η στιγμή είναι οριακή. Εκεί που πρέπει να υπερβείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορείς; Αυτό είναι το διαρκές ερώτημα της προόδου. Μπορείς να το κάνεις, χωρίς να κρύβεσαι πίσω από ιδεοληψίες και εχθρούς, πίσω από το φταίξιμο των άλλων, πίσω από ένα χθες οδυνηρό ή ηρωικό;  Γιατί αν μπορείς, τότε μπορείς να ξεχωρίσεις τον πατριωτισμό από τον κομματικό πατριωτισμό. Τότε μπορείς να πας παρακάτω.

Φίλες και Φίλοι,

Όλοι σας, μικρότεροι και μεγαλύτεροι, έχετε ήδη διανύσει μια πορεία. Είμαι σίγουρος ότι την μεγαλύτερη ικανοποίηση την έχετε βιώσει, στις στιγμές των υπερβάσεων.

Φίλες και Φίλοι,

Αυτό που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια ήταν μια κατάσταση οριακή. Μια κατάσταση που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Σταθήκαμε όμως σταθερά προσανατολισμένοι σε μια πορεία υπερβατική. Και τα καταφέραμε. Γιατί μπορεί να μην καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις αδικίες ή να υλοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Αλλά καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τους περισσότερους κινδύνους. Διανύσαμε μια αξιοσημείωτη πορεία και κερδίσαμε την μάχη της πολιτικής σταθερότητας. Βάλαμε τις βάσεις για την ανάκαμψη της χώρας. Και αυτό δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Δεν το χαρίζουμε ούτε καν στον ρεβανσισμό. Ο δικός μας σκληρός πυρήνας χτυπάει στο κοινωνικό κέντρο. Εκεί που δίνεται ο αγώνας. Και όχι στις κερκίδες. Τα τελευταία χρόνια σηκώσαμε ένα βάρος, που δεν μας αναλογούσε. Πιστεύετε ότι ήταν δύσκολο να κάνουμε αυτό που έκαναν και άλλοι; Να πάρουμε τον δρόμο της πλειοδοσίας στην ευαισθησία; Την απάντηση είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να σας την δώσω. Την έχετε ήδη – γι’αυτό είστε σήμερα εδώ. Αυτό που βιώσαμε ήταν πρωτόγνωρο. Στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο λαϊκισμός ξεπέρασε κάθε όριο. Έφτασε την χώρα στα όρια του διχασμού. Ο λαϊκισμός στα χρόνια της κρίσης προσπάθησε να οικοδομήσει την δυναμική του στο άσπρο – μαύρο.  Τα πρώτα χρόνια είχαμε μάγους και από δεξιά και από αριστερά, όλους μαζεμένους στις πλατείες, και τους καλύτερους στο Σύνταγμα! Καμία απόφαση δεν ήταν εύκολη. Καμία υλοποίηση απόφασης δεν ήταν εύκολη. Ούτε εκείνες που έρχονταν να διορθώσουν κακώς κείμενα του παρελθόντος. Που στόχευαν στην δημιουργία κοινωνικού μερίσματος. Ούτε οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Μέσα σε αυτή την συγκυρία, κρατήσαμε την ευθύνη ψηλά απέναντι στον λαϊκισμό.  Στον λαϊκισμό όχι των πολιτών, αλλά των λοιπών πολιτικών δυνάμεων. Αυτό που οι πολίτες αυθόρμητα συνόψιζαν στο «σταματήστε να μας σώζετε, δεν θέλουμε άλλη σωτηρία» δεν ήταν λαϊκισμός, ήταν κραυγή αγωνίας. Αυτό όμως, που έκαναν σε μια τόσο οριακή στιγμή για την χώρα οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις, ήταν μόνο λαϊκισμός. Και μάλιστα επικίνδυνος. Κάποιοι μιλούσαν για εύκολες συνταγές, που όμως τις κρατούσαν κρυφές. Υπήρχαν όμως όντως εύκολες συνταγές; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν. Το γνωρίζουν αυτό, όλοι τώρα και όσοι κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν, θα το γνωρίσουν πολύ σύντομα. Όλη αυτή την κατάσταση, εμείς την αντιμετωπίσαμε με θάρρος, ειλικρίνεια και ευθύνη.  Σήμερα, μετά από μια δύσκολη διαδρομή, ξέρετε ότι εμείς αυτή την πορεία θα την τιμήσουμε. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το επόμενο βήμα. Δεν τροφοδοτούμαστε από τον ρεβανσισμό. Δεν μας αρκεί να περιμένουμε τον άλλο στην γωνία για να δικαιωθούμε. Γιατί για εμάς, η δικαίωση περνάει από την συνέχεια και την υπέρβαση. Και γι’αυτό οι μάχες μας δεν δίνονται για ένα καλύτερο χθες, αλλά για ένα καλύτερο αύριο.

Φίλες και Φίλοι,

Θέλουμε αυτές οι εκλογές να μη μείνουν απλά στις αλλαγές των ποσοστών των κομμάτων.Να δώσουν λύσεις για τη χώρα.  Με ευθύνη και συνέπεια.

Με συνεργασία και εθνική σύμπνοια. Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυβερνητικές καρέκλες. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική και συνέχεια για την Ελλάδα, που θα δημιουργήσει ευκαιρίες εργασίας για τους νέους και θα οικοδομήσει ένα νέο κοινωνικό κράτος.  Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δώσαμε μαζί μεγάλες μάχες: για τη χώρα μας, για τον τόπο μας, την Αρκαδία, για την παράταξή μας. Αγωνιστήκαμε για την πολιτική σταθερότητα, με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, γιατί πιστεύουμε πως αποτελεί τη μοναδική διέξοδο της χώρας από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Η προσπάθεια αυτή δεν ήταν εύκολη, ούτε και χωρίς κόστος, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και αχαρτογράφητα νερά. Έχει όμως γερά θεμέλια, γιατί βασίζεται στην ειλικρίνεια, στην εντιμότητα, στη συνέπεια. Απέναντι σε όσους επιδιώκουν την εξουσία ως αυτοσκοπό, με κάθε τίμημα και με κάθε μέσο, με μισόλογα, αυτοδιαψεύσεις και αλληλοαναιρέσεις, εμείς καταφέραμε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη χώρα. Δεν «σκίσαμε», τάχα, μνημόνια, δεν υποσχεθήκαμε κατάργηση των μνημονίων – δήθεν – με ένα άρθρο. Διαπραγματευθήκαμε σκληρά. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε πολλά για τη χώρα. Για την Ελλάδα, πρώτη και μόνη από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγκρίθηκαν εμπροσθοβαρείς δράσεις 700 εκατομμυρίων ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Μέσα σε μόλις επτά μήνες θητείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες, με εντατική δουλειά και συνεπή προσπάθεια, καταφέραμε πολλά:

 • Τα είκοσι νέαΕπιχειρησιακά Προγράμματα της χώρας υπεβλήθησαν έγκαιρα και οι προβλεπόμενες διαδικασίες έγκρισής τους ολοκληρώθηκαν.
 • Ο Εφαρμοστικός Νόμος για το νέο ΕΣΠΑ ψηφίστηκε – έστω και αν ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε και τον πολέμησε, χωρίς να γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι Βουλευτές του το γιατί – ώστε να ανάψει το πράσινο φως για τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ που αναλογούν στη χώρα μας.
 • Η απορρόφηση τωνπόρων του ΕΣΠΑ έφτασε τα 5,88 δις ευρώ, αγγίζοντας κατά 96,4% το στόχο που είχαμε βάλει. Με το 64% του οποίου να το πετυχαίνουμε το εξάμηνο Ιουλίου 2014 Δεκεμβρίου 2014.  Το υποσχεθήκαμε και το τηρήσαμε: δεν επιστρέψαμε ούτε ένα ευρώ πίσω στις Βρυξέλλες.
 • Σε θεσμικό επίπεδο, δώσαμε με Προεδρικό Διάταγμα τη δυνατότητα στα Επιμελητήρια να εμπλακούν άμεσα και ενεργά στη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
 • Επιπλέον, προχώρησε η απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής φακέλου από τον υποψήφιο επενδυτή για ενίσχυση από Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.
 • Ολοκληρώσαμε την επιτυχημένη διαδικτυακή πλατφόρμα “StartUp Greece”, που προσφέρει στις νέες επιχειρήσεις πολύτιμη υποστήριξη, κάτι που αναγνωρίστηκε και μεταλαμπαδεύτηκε στην Κύπρο και σύντομα και στο Ισραήλ.
 • Δόθηκε η δυνατότητα αποπληρωμής όλων των εγκεκριμένων δικαιούχων του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: 100 εκατομμύρια ευρώγια περίπου 10.000 νοικοκυριά.

Και αυτές είναι μόνο οι κυριότερες από μία μεγάλη σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που αναλάβαμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία, μαζί με όλους τους συνεργάτες μου, αλλά και τους εργαζομένους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στις Περιφέρειες, στους εποπτευόμενους φορείς. Πετύχαμε πολλά και για την Αρκαδία. Έχω το πλεονέκτημα να γνωρίζω τον τόπο, τους ανθρώπους του, τις ανάγκες, τα προβλήματα, τις απαιτήσεις τους, καλύτερα από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Έχω το προνόμιο να με έχουν τιμήσει οι πολίτες της με την εμπιστοσύνη τους ήδη δύο φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια. Έχω και την τιμή να έχω υπηρετήσει τον τόπο μου, με συνέπεια και σεμνότητα, ελπίζω, αλλά πάντως με όλη μου την αγάπη και με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή, στην Αρκαδία μας, με μία σειρά παρεμβάσεων, πρωτοβουλιών και αποφάσεών μου, βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης ή υλοποιούνται 250 μικρά και μεγάλα έργα, ύψους πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια. Η πορεία της ανάκαμψης  γίνεται  πραγματικότητα και στην περιοχή μας με σχέδιο, συνέπεια και ευθύνη για όλους τους Αρκάδες, με διαφάνεια και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική προστασία και στην υποστήριξη ευαίσθητων ομάδων συμπολιτών μας.

Σας αναφέρω λίγα μόνο από όσα πετύχαμε, κατά τη διάρκεια των επτά μηνών της θητείας μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης:

 • Η πιλοτική εφαρμογή στο Δήμο Τρίπολης, πρώτο πανελλαδικά, του μέτρου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ως μέτρο κοινωνικής προστασίας. Η προσπάθειά μου για την διασφάλιση της Κοινωνικής Προστασίας στην Αρκαδία ξεκίνησε πιλοτικά στην Τρίπολη ήδη από το 2012, με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία συνεχίζονται μέχρι και σήμερα σε όλη την Ελλάδα.
 • Η διεξαγωγή σεμιναρίων Επιμόρφωσης και Επαγγελματικής Εμπειρίας σε αποφοίτους ΙΕΚ & ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ και πρακτικής άσκησης σε 15.000 αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ, διάρκειας οκτώ μηνών. Συνολικά στην Αρκαδία 800 συντοπίτες μας θα συμμετάσχουν μέσα από δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ για όλη την Ελλάδα.
 • Η έγκριση κονδυλίου ύψους 1.289.618 ευρώ για την Λίμνη Λάδωνα, ώστε να καταστεί η Γορτυνία πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Το μεγάλο αυτό έργο ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας και σύγχρονων υποδομών. Για να καταστεί η περιοχή πόλος τουριστικής έλξης.
 • Η αναβίωση της Γεωργικής Σχολής της Βυτίνας και η δημιουργία Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης. Πριν τρία χρόνια όταν πρωτοξεκίνησα την προσπάθεια αυτή, το μόνο, που υπήρχε ήταν οι τοίχοι. Σήμερα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική ανάπτυξη. Τόσο από την Αρκαδία, όσο και από ολόκληρη την Πελοπόννησο.
 • Η εκταμίευση τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού μας, δίνοντας τη δυνατότητα στις Περιφέρειες που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος) να επαναδιαθέσουν ποσά που είχαν μείνει ανενεργά από τους πόρους του πρώην Ταμείου Αντιμετώπισης εκτάκτων Αναγκών.
 • Η ένταξη της επέκτασης του Δικτύου Διανομής Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης, έργου ύψους 15,3εκ. ευρώ, στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Χάρη σε αυτό, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα γίνει πιο αποδοτική, οικονομικά και ενεργειακά, η λειτουργία ολόκληρου του συστήματος τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης. Έτσι οι καταναλωτές θα αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση σε οικονομικότερη ενέργεια και θα μπορέσει να δημιουργηθεί το Επιχειρηματικό και Αγροτικό Πάρκο στην περιοχή.
 • Υλοποιήθηκαν όμως και πολλά έργα μικρότερης κλίμακας, μεγάλης όμως σημασίας για την καθημερινότητα και την ζωή των Αρκάδων:
  • Όλοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου της Κανδήλας. Αυτού του τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου.
  • Αναβάθμιση κτηνοτροφικών και γεωργικών μονάδων μέσω του αγροτικού εξηλεκτρισμού της Αρκαδίας.
  • Υλοποίηση έργων βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης στο Άστρος, το Λεωνίδιο, την Κοντοβάζαινα και το Λεβίδι συνολικού προϋπολογισμού 30.771.122 ευρώ.
  • Διαμόρφωση δημοτικού χώρου για την στέγαση της λαϊκής αγοράς στο Άστρος προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
  • Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου για τους παιδικούς σταθμούς και τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων υποδομών στο Λεωνίδιο. Και εμείς, όλο αυτό το διάστημα, δεν κρύψαμε το πρόσωπό μας. Παρά τις ύβρεις, τις απειλές, τους προπηλακισμούς.
  • Μείναμε εδώ, δίπλα σας, να βαδίσουμε μαζί αυτόν το δύσκολο δρόμο.
  • Ούτε το στρέψαμε αλλού.
  • Η πολιτική έχει πρόσωπο.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική μας Παράταξη, πλήρωσε βαρύ τίμημα για την υπεύθυνη και ειλικρινή στάση που κράτησε. Η νεότερη γενιά του, όλοι εμείς που δεχθήκαμε αγόγγυστα να επωμιστούμε το τεράστιο βάρος μίας ευθύνης που προήλθε από παλιά, κρατήσαμε την χώρα ζωντανή. Δεν αναζητήσαμε θέσεις σε άλλα κόμματα. Δεν «μετρήσαμε κουκιά» για να δούμε πώς θα σώσουμε την βουλευτική καρέκλα. Δεν αλλάξαμε χρώμα για να απεκδυθούμε τα λάθη του παρελθόντος. Βάλαμε το «εμείς» πάντα πάνω από το «εγώ». Το συμφέρον της χώρας, πάνω από τις ατομικές φιλοδοξίες. Την δικαίωση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, πάνω από τα προσωπικά απωθημένα. Την παράταξη, πάνω από τους εαυτούς μας. Γι’ αυτό και τώρα, μπορούμε πάλι να κοιτάζουμε όλους εσάς, όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας στα μάτια. Και μιλάμε ανοιχτά. Σε αυτές τις εκλογές σας καλούμε πάλι δίπλα μας. Να συμμετέχουμε ενεργά. Να στηρίξουμε την παράταξή μας. Αυτό το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ, που πλήρωσε δυσανάλογο πολιτικό κόστος για την κρίση, που όμως τώρα δικαιώνεται στις επιλογές του, γιατί κατάφερε να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Φίλες και φίλοι,

Δεν θα σας πω σήμερα εδώ γιατί δεν θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ, ή τα άλλα κόμματα. Για να είστε εδώ μαζί μας σήμερα, μάλλον έχετε πειστεί, ας μη γελιόμαστε. Θα σας πω όμως, πως υπάρχουν πολλοί άλλοι, που – παρ’όλο που συμφωνούν μαζί μας – δεν έχουν πειστεί. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μας ψηφίσουν, αλλά διστάζουν. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μας ακούσουν, αλλά δεν μπορούν, από το θόρυβο της δημαγωγίας. Πολλοί που θέλουν να μας μιλήσουν, αλλά σωπαίνουν, από το φόβο του δεξιού ή  του δήθεν αριστερού λαϊκισμού. Ας μην περιμένουμε. Να πάμε εμείς σε όλους αυτούς. Να τους μιλήσουμε, να τους ακούσουμε. Να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή τους, την εμπιστοσύνη τους. Την ψήφο τους. Αν αφήσουμε αυτές τις εκλογές στην τύχη τους, αφήνουμε τον τόπο μας στην τύχη του. Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε όλοι μεγάλη ευθύνη: Τι θα ψηφίσουμε. Ποιον θα επιλέξουμε. Ποιον θα αφήσουμε να μας εκπροσωπήσει. Το δίλημμα δεν είναι μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Το κρίσιμο δίλημμα είναι σε ποιόν θα δώσουμε την τρίτη εντολή. Η τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ είναι η χρήσιμη εντολή για την χώρα. Είναι εντολή συνεργασίας και ευθύνης. Ευθύνης, που τα τελευταία χρόνια όλοι ξέρετε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε ψηλά. Εμείς θ’ αποφασίσουμε για εμάς. Και θα παλέψουμε όλοι γι’ αυτό. Σε αυτές τις εκλογές, το διακύβευμα για τις τριεδρικές περιφέρειες είναι απλό και ξεκάθαρο: ή αυτοί ή εμείς. Ή η Δημοκρατική Παράταξη ή οι νεοναζί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η διάσπαση να δώσει φωνή στους ναζιστές. Σε αυτές τις εκλογές, ψηφίζουμε με τη λογική. Σκεφτόμαστε καθαρά. Αποδεσμευμένοι από ψευτοδιλήμματα και από εμμονές του παρελθόντος. Επιλέγουμε για το μέλλον μας. Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε προ πολλού. Ο κύκλος του ψέματος πρέπει να κλείσει στις 25 Ιανουαρίου. Για τα κόμματα και τους πολίτες. Σε αυτές τις εκλογές όμως, ψηφίζουμε και με το συναίσθημα. Γιατί η πολιτική είναι και συναίσθημα.

Δημοκρατία. Δικαιοσύνη. Αξιοκρατία. Ισότητα. Αλληλεγγύη. Αισιοδοξία.Το όραμά μας. Όλα αυτά πρέπει να ξαναγίνουν η δύναμή μας. Η δύναμη της Δημοκρατικής Παράταξης. Η δύναμη όχι μόνο όσων ανήκουμε σε αυτή ιδεολογικά αλλά και όσων την χρειάζονται ως παράγοντα σταθερότητας και ευθύνης.  Η πολιτική πρέπει να ξαναγίνει γιορτή.

Φίλες και φίλοι,

Το δικό μου ταξίδι είστε εσείς. Οι δημοκρατικοί άνθρωποι της Αρκαδίας. Αλλά και οι δικοί μου άνθρωποι. Τα τελευταία αυτά λόγια μου, ανήκουν σε αυτούς. Η τελευταία λέξη μου σήμερα, θα είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για την οικογένειά μου, πρώτα. Αλλά και για όλους όσοι είναι δίπλα μου όλον αυτό τον καιρό, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Για τους φίλους και συνεργάτες, που είναι και αυτοί πια, η μεγάλη μου οικογένεια. Για όλους εσάς, που χτίσατε όλον αυτό τον καιρό με τη δουλειά σας ένα δυναμικό «εμείς». Για τον καθένα σας ξεχωριστά, που με στηρίξατε, με διδάξατε, με δυναμώσατε. Δικό σας το πιο ζεστό «ευχαριστώ», από τα βάθη της ψυχής μου. Η μάχη της Κυριακής είναι η δική μας μάχη και θα την κερδίσουμε.

Σας ευχαριστώ.

01 02 03 04 05

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search