In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2015

«Ήρθε η ώρα να συνεννοηθούμε όλοι σε ένα Εθνικό Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, για ένα ενιαίο, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.»

«Από τις σημερινές αποφάσεις του Eurogroup, δεν θα κριθεί το μέλλον των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μέλλον όλου του ελληνικού λαού και η Κυβέρνηση οφείλει να το θυμάται αυτό»

«Οι δηλώσεις των Υπ.Εξ. και Υπ.Εθ.Α. οδηγούν τη χώρα σε μία επικίνδυνη απομόνωση. Ο κ.Καμμένος, σαν Καβαλάρης του λόμπι της δραχμής, προχωρά χωρίς να σκέφτεται τι μπορεί να συμβεί στη χώρα. Ελπίζω η Κυβέρνηση να τον σταματήσει.»

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως, «αφού η Κυβέρνηση τελείωσε με το μνημόνιο, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει ανάγκη για δημοψήφισμα. Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είχε διατυπώσει την πρόταση η χώρα να προχωρήσει, να βγει από το μνημόνιο και να μπει στην πιστοληπτική γραμμή. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχει μία νέα Κυβέρνηση, που μα πάει σε άλλο δρόμο». Ο κ.Κωνσταντινόπουλος διερωτήθηκε αν υπάρχει σχέδιο της Κυβέρνησης που θα το συμφωνήσει με τους εταίρους, καθώς η πρόταση του κ.Βαρουφάκη να ντύσει τους τουρίστες και τις νοικοκυρές φοροεισπράκτορες δεν φαίνεται εφικτή. Ανέφερε πως «το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δημιούργησε τους πρώτους 500 ανέργους στις Σκουριές, ενώ υπάρχει πρόγραμμα απολύσεων και αλλού στον ιδιωτικό τομέα. Ελπίζω η κα Κωνσταντοπούλου να τους δει και αυτούς, όπως υποδέχθηκε στη Βουλή και τις καθαρίστριες του δημοσίου».

Σχετικά με τη μεταφορά χρημάτων πολιτικών προσώπων στο εξωτερικό, ο κ.Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε πως ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε την πρωτοβουλία κι έστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής να επιστρέψουν όλοι οι πολιτικοί τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες. Τόνισε πως η πρότασή του ισχύει για όλους ανεξαιρέτως, και κάλεσε την κα Κωνσταντοπούλου να δημοσιοποιήσει τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών, για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε παράλληλα να συνεννοηθούν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ώστε να καταρτιστεί ένα Εθνικό Σχέδιο για τη χώρα: «Τα περασμένα χρόνια, λόγω της αντιμνημονιακής πολιτικής της ΝΔ (έως το 2012) και του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν ήταν εφικτό. Ήρθε η ώρα να βρούμε τον τρόπο να φτιάξουμε ένα Εθνικό Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, για ένα ενιαίο, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Το πρόβλημά μας δεν είναι τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά η μη υλοποίηση των δεσμεύσεών μας». Τόνισε με έμφαση πως «από τις σημερινές αποφάσεις του Eurogroup, δεν θα κριθεί το μέλλον των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μέλλον όλου του ελληνικού λαού και η Κυβέρνηση οφείλει να το θυμάται αυτό». Συγχρόνως, κατήγγειλε πως διασπείρεται μία «φασίζουσα νοοτροπία πως οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί με την Κυβέρνηση είναι οπωσδήποτε με τον κ.Σόιμπλε: εντός της Ελλάδας, πρέπει η αντιπολίτευση να μπορεί να παίξει το ρόλο της και ο καθένας να έχει τη γνώμη του χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογείται γι’αυτήν».

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε τη ζωηρή του ανησυχία πως «οδηγούν τη χώρα σε μία επικίνδυνη απομόνωση. Αν η Κυβέρνηση θέλει μία μικρή απομονωμένη χώρα στα Βαλκάνια, να το πει. Αν όχι, ελπίζω να σταματήσει τον κ.Καμμένο που, σαν Καβαλάρης του λόμπι της δραχμής, προχωρά χωρίς να σκέφτεται τι μπορεί να συμβεί στη χώρα».

 

 

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search