In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2015

«Προς το παρόν, δεν γίνεται διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά μόνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη το θάρρος να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, για να μάθει ο λαός τι υπέγραψαν ο κ.Βαρουφάκης και ο κ.Στουρνάρας. Αυτό δεν είναι “πρώτη φορά Αριστερά”, αλλά πρώτη φορά ολοκληρωτικό καθεστώς.»

«Ο κ.Καμμένος πλέον ηγείται της δικομματικής Κυβέρνησης: πήγε και είπε στους Αμερικανούς “Ιδού η θάλασσά σας”»

«Η πραγματική οικονομία έχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Φοβάμαι πως δεν θα φτάσουμε σε συμφωνία, αλλά θα πάμε σύντομα σε “ενημέρωση του λαού”, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ»

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «Όσο η διαπραγμάτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην πραγματική οικονομία. Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται με τους εταίρους, αλλά εντός του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στον ΟΤΕ, κατά την οποία «ο κ.Δραγασάκης δήλωσε πως το παράδειγμα της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ είναι το καλύτερο παράδειγμα για τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Γερμανία», και διερωτήθηκε αν με αυτό συμφωνούν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί σκληρή διαπραγμάτευση. Ακόμη όμως δεν είχε το θάρρος να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου, για να μάθει ο ελληνικός λαός τι υπέγραψαν ο κ.Βαρουφάκης και ο κ.Στουρνάρας. Αυτό δεν είναι “πρώτη φορά Αριστερά”, είναι πρώτη φορά ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που δεν αποκαλύπτει στον κόσμο τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης». Κατηγόρησε μάλιστα την Κυβέρνηση για αδιαφανείς διαδικασίες, αποκαλύπτοντας πως «ο κ.Τσίπρας υπέγραψε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία χάρισε σε ομάδα της Βόρειας Ελλάδας 30 εκ. ευρώ, όταν το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φτώχειας ανέρχεται μόλις σε 200 εκ. ευρώ».

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις δηλώσεις Καμμένου περί συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ, δήλωσε πως «ο κ.Καμμένος πλέον ηγείται της δικομματικής Κυβέρνησης, με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά: Αφού πρώτα απείλησε να κάνει την Ευρώπη “Κούγκι”, τώρα δημιουργεί και μία “φιλοαμερικανική” Αριστερά. Πρώτα η Αριστερά αποδέχθηκε με ευκολία το μνημόνιο, με ποσοστά 70-30. Τώρα ο κ.Καμμένος μίλησε από τις ΗΠΑ με μεγάλη χαρά για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με 70-30. Η Αριστερά πάντα κατηγορούσε για φιλοαμερικανισμό τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Και χθες, ο κ.Καμμένος πήγε και είπε στους Αμερικανούς για το Αιγαίο “Ιδού η θάλασσά σας” – κάτι πολύ χειρότερο από το “ιδού ο στρατός σας”, του αείμνηστου Κανελλόπουλου». Σημειώνεται πως ο κ.Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ενέργειας κ.Λαφαζάνη, ερωτώντας τον αν όντως οι δηλώσεις του κ.Καμμένου αποτελούν κυβερνητική επιλογή.

Τέλος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που είχαν την προσδοκία να βρουν μία δουλειά στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. «Με τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλυε το πρόγραμμά του, έδινε την εντύπωση πως την επόμενη ημέρα θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: τα δείγματα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δείχνουν πως στο πρώτο τρίμηνο θα έχουμε αύξηση της ανεργίας. Η πραγματική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Η Κυβέρνηση έχει το χρέος να κάνει ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και να πει την αλήθεια στον κόσμο, όχι να κάνουν απλώς αντικρουόμενες δηλώσεις τα στελέχη της». Ερωτηθείς αν προβλέπει σύντομα συμφωνία, ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε τον φόβο πως «αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, η συμφωνία δεν θα επιτευχθεί, αλλά θα πάμε σύντομα σε “ενημέρωση του λαού”, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Δείτε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο : http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=258102

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search