In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

skai_odysseas

 

«Απ’το “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, όλα τα σπίτια στα χέρια των “κορακιών”-funds, τα οποία μάλιστα απαλλάσσουν από κάθε ποινική ευθύνη.»

«Οι “κόκκινες γραμμές” του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το “υπερταμείο” έχουν την ίδια αξία με την “κόκκινη γραμμή” του κ.Τσακαλώτου για το αφορολόγητο.»

«Με κάθε νομοσχέδιο διορίζουν και εκατό φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.»

 

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ (Β.Λυριτζής – Δ.Οικονόμου):

Για τα «κόκκινα δάνεια»:

  • Ο λογαριασμός της «διαπραγμάτευσης» Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη-Τσακαλώτου, είναι 86 δις ευρώ, όπως δήλωσε χθες ο κ.Στουρνάρας.
  • Σήμερα, ο κ.Τσακαλώτος και ο κ.Τσίπρας υλοποιούν για τα «κόκκινα δάνεια» αυτούσιο έναν σχεδιασμό που έρχεται από το εξωτερικό: πούλησε το μερίδιο του δημοσίου από τις τράπεζες σε ξένους, απαγορεύοντας με δική της επιλογή όπως τόνισε ο κ.Μοσκοβισί, σε Έλληνες να αγοράσουν μετοχές. Οι τράπεζες αφελληνίστηκαν.
  • Ήταν ειλικρινείς όταν έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»: Τώρα, όλα τα σπίτια περνούν στα χέρια των ξένων funds, των «κορακιών», που μάλιστα απαλλάσσονται από την ποινική ευθύνη η οποία βάρυνε τις τράπεζες έως τώρα. Μέχρι 31-12-2017 μπορούν να πουληθούν από τις τράπεζες όλα τα δάνεια, εξυπηρετούμενα και μη, εκτός αυτών που αφορούν σε πρώτη κατοικία έως 140.000 ευρώ. Η προστασία κρατά μόνο για ενάμιση χρόνο – όσος είναι και ο πολιτικός χρόνος της Κυβέρνησης.
  • Παράλληλα, αλλάζουν χέρια και τα επιχειρηματικά δάνεια, οδηγώντας σε έναν αφελληνισμό – σε μεγάλο βαθμό – της επιχειρηματικότητας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ξεπουλήσει τις τράπεζες πριν από λίγους μήνες σε ιδιώτες με 2 δις ευρώ, αφήνοντας να εξανεμισθούν 18 δις ευρώ από το κράτος, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά με πολύ καλύτερους όρους.

Για το «υπερταμείο»

  • Εκχωρούν δημόσια περιουσία για 99 χρόνια σε ένα ταμείο για τη σύνθεση του Δ.Σ. του οποίου ο Υπουργός μπορεί να γνωμοδοτήσει μόνο προαιρετικά. Στη σύνθεση αυτή θα συμμετέχουν υποχρεωτικά δύο στελέχη από το εξωτερικό, των οποίων η θετική ψήφος θα είναι απαραίτητη για κάθε απόφαση.
  • Οι «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ και όσον αφορά το Ταμείο έχουν την ίδια αξία με την «κόκκινη γραμμή» του κ.Τσακαλώτου για το αφορολόγητο. Από τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το 50% θα πηγαίνει υποχρεωτικά στην εξυπηρέτηση του χρέους. Τα υπόλοιπα, κατά κύριο λόγο θα κατευθύνονται μόνο σε επενδύσεις στο πλαίσιο της δράσης του ταμείου. Ο κ.Σόιμπλε δεν μπορούσε να βρει καλύτερο συνεργάτη για να υλοποιήσει όλα αυτά που σχεδίαζε τόσα χρόνια.

Για τα φορολογικά μέτρα:

  • Με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% δεν χτυπούν τους ολιγάρχες. Με τον ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, δεν χτυπούν τους ολιγάρχες. Και – όπως και με κάθε νομοσχέδιό τους – φέρνουν εκατό διορισμούς φίλων και «ημετέρων» σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων υψηλά αμειβόμενων
  • Τόσα χρόνια έλεγαν ψέματα και κορόιδευαν τους πολίτες. Η διαφορετική αντίληψη σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αναδεικνύεται από το παράδειγμα της ΔΕΗ: εμείς είπαμε για ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», ώστε να πάρει τα χρήματα η ΔΕΗ και να γίνει ένας πυλώνας ανταγωνιστικός με τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας δυνατότητες και για τη μείωση των τιμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απαξίωση της ΔΕΗ επιβάλλοντάς της να μειώσει τη συμμετοχή της στην αγορά κάτω από το 50% άμεσα, και όχι το 2020 όπως ήταν η αρχική μνημονιακή υποχρέωση. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν μεγάλα έσοδα για τους ιδιώτες, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης που θα καταλήξει να ξεπουληθεί. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search