In Uncategorized, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KARFITSA ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ

 

  • Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να σταθεροποιείται ως δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις αξιοποιώντας την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει κατά την γνώμη σας;

Βρισκόμαστε σε μια πολιτική συγκυρία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διασπασμένος και χαμηλά δημοσκοπικά, ενώ η ΝΔ διανύει τη δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης, χωρίς την ανοχή που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Οι Ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία και ταυτόχρονα ένας προκριματικός γύρος για τις εθνικές εκλογές και για όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό το λέω εδώ και πολλά χρόνια, όταν ακόμη τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ήταν χαμηλά. Μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία γιατί έχει προτάσεις ρεαλιστικές, συμβατές με τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Με εξωστρέφεια και σκληρή δουλειά ο κόσμος θα μας εμπιστεύεται όλο και περισσότερο.

  • Υπάρχουν πληθώρα δημοσιευμάτων και συζητήσεων περί σύμπλευσης με τη Νέα Αριστερά ή με πρόσωπα όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει τις πύλες του;

Όλα αυτά τα χρόνια και ανα τακτά χρονικά διαστήματα προκύπτει επαναλαμβανόμενα το θέμα της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα. Τόσο πολύ θέλουν όλοι να συνεργαστούν σήμερα με το ΠΑΣΟΚ; Εμείς έχουμε το πρόγραμμά μας. Δίνουμε μάχες μέσα στη Βουλή και επιτελούμε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Έχω πει ξανά, ότι είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι πολίτες να συμπλεύσουν μαζί μας. Όμως στελέχη που πηγαινοέρχονται από το ένα κόμμα στο άλλο για να καρπωθούν καρέκλες εξουσίας, δεν είναι ευπρόσδεκτα. Δίνουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών με όλες μας τις δυνάμεις για ένα αποτέλεσμα νίκης και προοπτικής.

  • Ο Πρωθυπουργός άνοιξε την συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ποια είναι η άποψή σας για το ζήτημα;

Ο σεβασμός στις επιλογές ενήλικων ατόμων, είναι αδιαπραγμάτευτος. Ήμουν αυτός που εισηγήθηκα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης το 2014 το οποίο δεν αποδέχθηκε η ΝΔ. Η τεκνοθεσία είναι ευαίσθητο ζήτημα, όχι για τους ενήλικες, αλλά για τα παιδιά. Το ΠΑΣΟΚ σε κάθε συγκυρία είχε την πρωτοπορία στις μεταρρυθμίσεις του οικογενειακού δικαίου. Έτσι θα κάνει και σήμερα.

  • Πόσο έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Πώς κρίνετε το κυβερνητικό σχέδιο;

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση και των τριών βαθμίδων της δημόσιας παιδείας. Είμαστε υπέρ του μοντέλου, που υπάρχει και σε άλλες χώρες, όπου κεντρικός πυλώνας είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο και υπάρχουν και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά, που λειτουργούν όμως κάτω από πολύ αυστηρά κριτήρια. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών όλης της Ευρώπης πάει στα δημόσια πανεπιστήμια και η αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι η νέα γενιά να έχει την επιλογή να πάρει εφόδια από το δημόσιο πανεπιστήμιο δωρεάν για να οικοδομήσει με αξιοπρέπεια τη ζωή της. Περιμένουμε να δούμε στο νομοσχέδιο πώς ακριβώς κατοχυρώνεται τόσο ο μη-κερδοσκοπικός χαρακτήρας των μη κρατικών πανεπιστημίων όσο και η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search