In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

odysseas konstantinopoulos_skai

«Η τροπολογία για την πώληση προϊόντων καπνού ήταν κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια κρύβονταν συμφέροντα από πίσω.»

«Να μη χάνουμε πολύτιμο χρόνο με τα εσωκομματικά, αφήνοντας πίσω την κοινωνία.»

«Χθες, παραλίγο να κλείσουν 32.000 καταστήματα ψιλικών. Εδώ και 20 μήνες, δεν αφήνουν να ξεκινήσουν 70.000 θέσεις εργασίας στο Ελληνικό: Ο “ευαίσθητος” ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων, έτσι χτυπά τη διαπλοκή.»

 

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ (Β.Λυριτζής – Δ.Οικονόμου):

Σχετικά με την τροπολογία 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση προϊόντων καπνού:

  • Η τροπολογία εξέφραζε κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και είναι βέβαιο πως υπάρχουν συμφέροντα από πίσω: σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, η κυβερνητική πλειοψηφία προσπάθησε να απαγορεύσει την πώληση προϊόντων καπνού στα 32.000 από τα 40.000 συνολικά σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Η απαγόρευση αφορούσε σε καταστήματα ψιλικών των οποίων ο τζίρος προέρχεται κατά 70% από την πώληση τσιγάρων, ενώ παράλληλα δινόταν το δικαίωμα να πωλούνται τσιγάρα στις υπεραγορές (σούπερ μάρκετ) και διατηρούνταν τα 8.000 περίπτερα ως σημεία πώλησης.
  • Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το μοναδικό κόμμα που ανέδειξε το θέμα μετ’επιτάσεως, γι’αυτό και η τροπολογία αποσύρθηκε. Διαφορετικά, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποφασισμένοι να οδηγήσουν 32.000 ανθρώπους στην ανεργία. Αυτοί είναι η διαπλοκή; Αυτούς χτυπά ο «ευαίσθητος» ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων;
  • Όταν δίνεις στις υπεραγορές την πώληση των τσιγάρων απαγορεύοντάς την από τα μικρά μάρκετ, αυτό είναι διαπλοκή. Επιπλέον, επειδή οι περισσότεροι Βουλευτές που υπέγραφαν την τροπολογία είναι Βουλευτές της Β΄ Πειραιά, αξίζει να διερευνηθεί ποιες εταιρίες έχουν αγοράσει την πλειοψηφία των περιπτέρων στην περιοχή.

Σχετικά με την οικονομία:

  • Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συζητήσουν και άμεσα να έλθει στη Βουλή ο νόμος για τη χρήση των καρτών («πλαστικό χρήμα») στις συναλλαγές: δεν είναι μόνο θέμα πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Είναι ένα μέτρο που έπρεπε να είχε ληφθεί προ πολλού, δημιουργώντας συνθήκες για ανάπτυξη στη χώρα και για έσοδα στο κράτος.
  • Η ανάπτυξη της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» από το Πέραμα μέχρι το Σούνιο, πρέπει επίσης να αποτελέσει επιτέλους αντικείμενο συνεννόησης. Άμεσα. Δείτε τι έγινε στο Φάληρο, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Δείτε όμως και τι συμβαίνει στο Ελληνικό: Μία επένδυση ώριμη, ύψους 8 δις ευρώ, που σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ θα φέρει 70.000 θέσεις εργασίας και θ’αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της ΝΑ Ευρώπης. Εδώ και 20 μήνες προσπαθούμε να έλθει η σύμβαση στη Βουλή για επικύρωση και δεν τη φέρνει η Κυβέρνηση. Εδώ και οκτώ μήνες καταθέτω επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα στον κ.Τσακαλώτο και αρνείται να έλθει στη Βουλή για ν’απαντήσει.
  • Από πού θα έλθουν οι νέες θέσεις εργασίας, αν όχι από μεγάλες επενδύσεις, όπως το Ελληνικό; Από το Δημόσιο; Όχι φυσικά. Ας είμαστε ειλικρινείς. Μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικά με τις διεργασίες για την κεντροαριστερά:

  • Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα από τις δημοσκοπήσεις. Όμως οι δημοσκοπήσεις μας αδικούν ακόμη: όποιος επισκέπτεται την περιφέρεια, όποιος συζητά με τους πολίτες αντιλαμβάνεται πως οι πολίτες στρέφονται ξανά στην Παράταξή μας. Είναι βέβαιο πως στο τέλος θα πετύχουμε να συμπορευθούμε και να ανασυγκροτήσουμε το χώρο μας.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την εκπομπή: http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=278592

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search