In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κύριε Αντιπρόεδρε σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε 

  1. Έχετε ασκήσει δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία και τους εμβολιασμούς. Θέλουμε να μας πείτε ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που πρέπει να τονιστούν και συγχρόνως να διορθωθούν.

Η διαχείριση της πανδημίας αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση. Η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να στηρίζει, όχι a la carte, τις αποφάσεις της ομάδας ειδικών, αλλά σταθερά και διαχρονικά όπως κάνουμε εμείς στο Κίνημα Αλλαγής.

Κατέθεσε η παράταξή μας, επίκαιρη ερώτηση η οποία συζητήθηκε στη Βουλή και αποτέλεσε ένα παράδειγμα ουσιαστικής αντιπολίτευσης. Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα της κριτικής που ασκούμε∙ μια κοστολογημένη και ολοκληρωμένη πρόταση. Από τα ΜΜΕ δεν ακούστηκε τίποτα. Οι προτάσεις μας υλοποιούνται πάντα, αλλά με χρονοκαθυστέρηση.

 

  1. Το ΚΙΝΑΛ είχε συγκεκριμένη πρόταση για την εστίαση για την οποία ασκήσατε πιέσεις στην Κυβέρνηση προκειμένου να βρει λύσεις. Θεωρείτε ότι η Κυβέρνηση σας «άκουσε»; Ο κόσμος της εστίασης είναι ευχαριστημένος; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να μπορέσει να μείνει όρθιος ο κλάδος;

Έχουμε καταθέσει και για τον κλάδο της εστίασης τις προτάσεις μας οι οποίες είναι αναλυτικές και κοστολογημένες, ενώ παράλληλα δίνουν προοπτική στον κλάδο. Χρειάζεται μια δέσμη μέτρων για το άνοιγμα των επιχειρήσεων. Αν δεν υπάρξει στήριξη μετά την «αποσωλήνωση» θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.

  1. Εν όψει του Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τα όσα διαδίδονται, περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» είτε με τη Νέα Δημοκρατία , είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ποια είναι η θέση σας και πώς τοποθετείστε;

Το ίδιο έγραφαν και πριν μερικά χρόνια, αλλά έπεσαν έξω. Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αν θέλαμε, αριστερές ή δεξιές καρέκλες, θα καθόμασταν ήδη! Όποιοι πιστεύουν ότι μείναμε στα «πέτρινα» χρόνια του ΠΑΣΟΚ για να διαπραγματευτούμε μια καρέκλα, κάνουν λάθος. Το ηθικό πλεονέκτημα είναι το παράδειγμά μας και όχι τα λόγια μας. Οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού που θα γίνουν το φθινόπωρο θα είναι η αρχή για το μέλλον της παράταξης.

 

  1. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποίησε, με την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, την έναρξη του εσωτερικού αγώνα για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Θεωρείτε ότι θα υπάρξουν και άλλοι «μνηστήρες» και κατά πόσο αυτό θεωρείτε ότι είναι πιθανό να διχάσει την παράταξη;

Όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. Το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το μέλλον της παράταξής μας. Σε αυτή την κρίσιμη φάση δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος υποψήφιος για να είναι παρών στις εξελίξεις. Η παράταξη, μας χρειάζεται όλους, μαζί, την επόμενη μέρα. Αν καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να προσεγγίσουμε τους πολίτες, το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό. Ήδη η κα Γεννηματά, ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Γερουλάνος έχουν ανακοινώσει άμεσα ή έμμεσα την υποψηφιότητά τους.

 

  1. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικά ποσοστά από τις «αποτυχίες» και τα «λάθη» της σημερινής Κυβέρνησης. Πού θεωρείτε ότι οφείλεται αυτή έλλειψη δυναμικής; Πιστεύετε ότι είναι εφικτό το ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει κάποια στιγμή στα ποσοστά που είχε το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη δεκαετία και να αποτελέσει ξανά κυρίαρχο πόλο στην πολιτική ζωή της χώρας μας;

 

Είναι αλήθεια ότι οι δημοσκοπήσεις δε μας ικανοποιούν. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία με τις διαδικασίες εκλογής ηγεσίας, με την ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, συμμετοχής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να πορευτούμε μαζί. Αγωνιζόμαστε για την παράταξη γιατί πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος ψάχνει την ευκαιρία να μας αγκαλιάσει και πάλι!

  1. Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησής μας. ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ; Έχετε χαρακτηριστεί από τον χώρο της κεντροαριστεράς ως ένας από τους μεγαλύτερους θιασώτες του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείτε ότι πρέπει να επιστρέψετε στην ονομασία ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ είναι το όραμα μίας ενιαίας και νέας κεντροαριστεράς;

Αν κάποιος κάνει τον απολογισμό, θα δει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια θετική συνεισφορά στην πορεία των ετών. Η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει εκπρόσωπο το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search