In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

  1. Τι πήγε λάθος σε ακόμα μια κλιματική κρίση που είχε να αντιμετωπίσει ο κρατικός μηχανισμός; Οι παθογένειες είναι διαχρονικές ή αφορούν μόνο το επιτελικό κράτος;

Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι συνεχείς καταστροφές αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος σε αυτές τις νέες συνθήκες. Και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο.

Η αντιμετώπιση των καταστροφών όπως είναι οι φωτιές, πλημμύρες κ.α. χρειάζεται Εθνική πολιτική και συνεννόηση πριν να είναι αργά.

Θέλει η χώρα ένα restart γιατί έχουμε νέα προβλήματα και χρειάζονται νέες απαντήσεις.

Οι νέες απαντήσεις δεν έρχονται χωρίς να υπάρξει μια συμφωνία για τα επόμενα πολλά χρόνια. Επομένως, όταν τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε σαν χώρα τεράστιες φυσικές καταστροφές και πλημμύρες πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία του πολιτικού συστήματος και της αυτοδιοίκησης για το πως θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής για την επόμενη δεκαετία.

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες, κλιματική αλλαγή, ατομική ευθύνη, εμπρησμοί αλλά και η ευθύνη της πολιτείας. Όταν γνωρίζεις όλα τα παραπάνω, τι κάνεις για την πρόληψη; Δεν γίνεται για την Κυβέρνηση να φταίνε συνέχεια μόνο οι άλλοι και η ίδια να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη εκ του αποτελέσματος κρίνεται ανεπαρκές

 

  1. Επιμένετε στο αίτημα σας προς τον Ν. Ανδρουλάκη για διαγραφή στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν σε αντίπαλα περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια ;

Το έχω πει δημόσια και στηρίζω την άποψή μου. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σημαία ευκαιρίας και μιας χρήσης, αλλά κόμμα αξιών και αρχών. Όσα στελέχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίζουν πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που στηρίζει το κόμμα τους πρέπει να διαγράφονται.  Όταν τα κόμματα δεν έχουν ενιαίους κανόνες, χωρίς δεοντολογία και ιδεολογία είναι κενά περιεχομένου. Επομένως, τα κόμματα πρέπει να θεσπίσουν δεοντολογικούς και ιδεολογικούς κανόνες, διαφορετικά δεν είναι κόμματα. Είναι σούπερμαρκετ.

  1. Μιλάτε για συμπεριφορές και προσωπικές στρατηγικές, κάποιων. Αναφέρεστε σε συγκεκριμένα πρόσωπα;

Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει. Όσοι δεν έχουν συνείδηση παράταξης, ώστε να πιστεύουν σε μια άλλη πρόταση αλλά ενδιαφέρονται για το εγώ τους ή την παρέα τους δεν μπορούν να ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Όλες αυτές οι άσχημες συμπεριφορές και οι προσωπικές στρατηγικές πρέπει να σταματήσουν. Οφείλουμε να θεσπίσουμε κανόνες που να μας δεσμεύουν όλους. Να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν είμαστε μια ομάδα παραγόντων που στόχος μας είναι η «καρέκλα». Αναφέρομαι σε όλα εκείνα τα στελέχη που στις αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίζουν πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που στηρίζει το κόμμα μας.

  1. Είστε αισιόδοξος για την μάχη που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου;

Κοιτάξτε, θα σας πω τι κάνω εγώ. Δίνω τη μάχη για το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι μια ευκαιρία να αξιολογηθούν όλοι, ο καθένας με τις πράξεις και τις ευθύνες που του αναλογούν. Στην Αρκαδία καθημερινά δίνω αγώνα ώστε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουτσούλης να πάει στον δεύτερο γύρο.

  1. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύετε πως μπορεί να παίξει τον ρόλο της ισχυρής και υπολογίσιμης αξιωματικής αντιπολίτευσης ;

Η παράταξη μας από 40% έφτασε στο 4,6%, υπηρετώντας μια εθνική πατριωτική πολιτική. Από το 4,6% έφτασε στο 8,1% με τη Φώφη και σήμερα βρισκόμαστε στο 11,84% με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στόχος μας είναι η παράταξη να κυβερνήσει τη χώρα. Οι περιφερειακές και Ευρωεκλογές είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ειδικά σήμερα που το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον σε αποδρομή, η πολιτική ευκαιρία για να μεγαλώσει η παράταξη είναι στα χέρια μας. Από εμάς εξαρτάται.

  1. Την μάχη της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολυδιάσπαση υποψηφίων πως την ερμηνεύετε;

Όπως έχω ξαναπεί, η ανάδειξη αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εσωτερική διαδικασία που δεν επιτρέπει καμία ανάμειξη από εμάς. Όσον αφορά την πολυδιάσπαση είναι ένα ζήτημα που αφορά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικά και δεν θα ήθελα να το σχολιάσω. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλω να ευχηθώ σε όλους τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος καλή επιτυχία.

  1. Από την κοινοβουλευτική σας εμπειρία, πως θα χαρακτηρίζατε την περίοδο που εισέρχεται η Βουλή;

Το ενδιαφέρον σε αυτή την Κοινοβουλευτική περίοδο είναι σε δύο επίπεδα. Ποιος θα μπορέσει να αρθρώσει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ. Θα παράξει προτάσεις και θέσεις που θα εμπιστευτεί ο πολίτης. Παράλληλα θα δώσει μια μάχη ιδεών, αξιών με την ακροδεξιά πτέρυγα της Βουλής αναδεικνύοντας τον προοδευτικό λόγο.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search