In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

full_mic_703_367

Αθήνα, 25 Αυγούστου 2015

«Ο κ.Τσίπρας, ξεκινώντας από την ατάκα “είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος”, πέρασε στην αντίπερα όχθη, στη φιλοσοφία “το Σύνταγμα είμαι εγώ και μπορώ ν’αλλάξω ό,τι θέλω”, ενώ ελπίζει να δοξαστεί κρυπτόμενος, όπως του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του.»

«Θα πρέπει σήμερα, όλοι μαζί, να δώσουμε τη μάχη μας για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, για την οποία αγωνιστήκαμε σκληρά τα τελευταία 5-6 χρόνια και με πολύ μεγάλο κόστος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της παράταξής μας. Τα υπόλοιπα θα τα διαχειριστεί με πολύ μεγάλη καθαρότητα η Πρόεδρός μας.»

«Ο κ.Τσίπρας απέτυχε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλους επτά μήνες για να “ωριμάσει” ή για να “ξαναβρεί η Αριστερά την ενότητά της μέσα από δύο κόμματα”, όπως έλεγε σήμερα ο κ.Φίλης. Ο κ.Τσίπρας μαζί με τον κ.Λαφαζάνη, από κοινού, είναι οι αρχιτέκτονες του χάους. Ο σοφός λαός ας αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του.»

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 989», ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «ο κ.Τσίπρας, ξεκινώντας από την ατάκα “είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος”, πέρασε στην αντίπερα όχθη, στη φιλοσοφία “το Σύνταγμα είμαι εγώ και μπορώ ν’αλλάξω ό,τι θέλω”. Αυτό το διάστημα, αν και προσποιείται τον “συνεπή”, στην πραγματικότητα είναι κρυπτόμενος και προσπαθεί έτσι να δοξαστεί. Φαίνεται πως οι επικοινωνιολόγοι του, του έχουν πει ότι, αυτόν τον καιρό που αποχωρούν στελέχη από το ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος πρέπει να παραμείνει κρυμμένος. Όμως η χώρα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ημερομηνία εκλογών, και οι πολίτες πρέπει να κρίνουν και να αποφασίσουν με ποιες προϋποθέσεις και με ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορεί η χώρα να προχωρήσει και να βγει από το αδιέξοδο.»

Αναφερόμενος στις προοπτικές συνεργασιών στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ.Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε την πρότασή του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «είχα πει πως το κόμμα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να ανασυγκροτήσει όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, με βάση την πολιτική. Τώρα όμως δυστυχώς έχουμε εκλογές και πρέπει να μιλήσουμε με διαφορετικούς όρους. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε συμφωνήσει κάποια πράγματα και η Πρόεδρος έχει την ευελιξία να κάνει κάποιες συνεννοήσεις, πάνω σε όσα έχουμε συμφωνήσει ομόφωνα. Όμως θέλω να απευθύνω ένα προσκλητήριο στους απλούς ανθρώπους, με τους οποίους είχαμε συστρατευθεί τα τελευταία χρόνια: θα πρέπει σήμερα, όλοι μαζί, να δώσουμε τη μάχη μας για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, για την οποία αγωνιστήκαμε σκληρά τα τελευταία 5-6 χρόνια και με πολύ μεγάλο κόστος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της παράταξής μας. Τα υπόλοιπα θα τα διαχειριστεί με πολύ μεγάλη καθαρότητα η Πρόεδρός μας.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με δριμύτητα στον κ.Τσίπρα: «Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να παίζεται η παράσταση “το καλό παιδί” με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα και όλο το σύστημα που ο ίδιος κατήγγελλε ως διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο να τον στηρίζει. Δείτε χαρακτηριστικά το σημερινό πρωτοσέλιδο των “Νέων”. Ο κ.Τσίπρας ξέφυγε με εκλογές, και δεν πέρασε ούτε το νόμο για τα μέσα ενημέρωσης. Εμπιστεύεται κανείς τον άνθρωπο που έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια, αλλά τελικά υπέγραψε μνημόνιο, ότι θα εναντιωθεί σε αυτούς που σήμερα τον στηρίζουν; Είναι αυτή η “λεβεντιά” που του αποδίδουν;» Τόνισε μάλιστα πως, «είτε ήθελε να τα καταφέρει είτε όχι, ο κ.Τσίπρας απέτυχε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλους επτά μήνες για να “ωριμάσει” ή για να “ξαναβρεί η Αριστερά την ενότητά της μέσα από δύο κόμματα”, όπως έλεγε σήμερα ο κ.Φίλης. Ο κ.Τσίπρας μαζί με τον κ.Λαφαζάνη, από κοινού, είναι οι αρχιτέκτονες του χάους.»

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος δεν παρέλειψε να αναδείξει και τις γενικές ευθύνες του πολιτικού κόσμου, αλλά και των ίδιων των πολιτών: «Οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν στα διλήμματα. Ο σοφός λαός, με τις επιλογές του, έχει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί, πέντε χρόνια μετά, να πει πως δεν ξέρει ποιος του είπε την αληθεια και ποιος όχι, ξέρει τι έγινε το τελευταίο επτάμηνο, ας αναλάβει τώρα την ευθύνη των επιλογών του. Βρισκόμαστε σε μία συνεχή τρέλα. Όμως είναι μεγάλη και η ευθύνη των πολιτικών, που οφείλουμε να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα με αξιοπιστία, και των δημοσιογράφων που πρέπει να αναλύσουν σωστά τα θέματα, αλλά και του λαού, που πρέπει να κατανοήσει τι γίνεται. Δεν μπορεί οι πολίτες να πιστεύουν πως δεν έχουν καμία ευθύνη για τίποτα από όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αν θέλουν να ξαναγυρίσουμε στην αρχή και να πάμε σε ένα τέταρτο, πέμπτο, πολλοστό μνημόνιο, ας ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξήγησε γιατί το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ψήφο των πολιτών: «Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη γιατί ξέρουν ποιο κόμμα είπε την αλήθεια. Κάναμε λάθη, και αναλάβαμε το τεράστιο πολιτικό κόστος. Ακολουθήσαμε όμως με σταθερότητα τα τελευταία χρόνια το μοναδικό δρόμο που μας έβγαζε από την κρίση. Ψηφίσαμε και στηρίξαμε και επιλογές της Κυβέρνησης του κ.Τσίπρα και είμαστε οι μόνοι – μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, τον κ.Ολάντ, τον κ.Ρέντσι – που στηρίξαμε τη χώρα μας ουσιαστικά, απέναντι τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά συντήρηση. Αναλαμβάνουμε τον δικό μας σημαντικό ρόλο, όπως τον έχουμε επαναπροσδιορίσει τα τελευταία χρόνια. Και πιστεύω πως οι πολίτες, και ειδικά οι νέοι άνθρωποι, θα μας δώσουν την ψήφο τους γι’αυτό.»

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search