In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2022

Η διαπίστωση είναι «πόσο λείπει το ΠΑΣΟΚ»

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

 

  • Σήμερα που γιορτάζουμε το Πολυτεχνείο και είναι ημέρα μνήμης και τιμούμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, συζητάμε για ένα θέμα που αφορά τη Δημοκρατία. Συζητάμε για το θέμα των υποκλοπών.

 

  • Υπάρχουν όπως έχει γίνει γνωστό, δύο εταιρίες. Η Intelexa και η Krikel. Λειτουργούν από το 2017. Μια από αυτές τις εταιρείες, επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αγοράστηκε με 5.000 ευρώ ως κεφάλαιο και πήρε 1.400.000 ευρώ απευθείας ανάθεση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 10.000.000 από τη ΝΔ. Να καλέσουμε τους ανθρώπους αυτών των εταιρειών, να μας πουν πού είναι το predator, πώς ξεκίνησε, ποιοι το λειτουργούν.

 

  • Ο Πρωθυπουργός είπε στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου ότι υπάρχει κέντρο παρακολούθησης στην Ελλάδα. Αφού υπάρχει, και είναι δύο οι εταιρείες, θα πρέπει να τις καλέσει η δικαιοσύνη να μάθουμε ποιος διαχειρίζεται το λογισμικό στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν κλήθηκαν. Μάλιστα σε έναν από αυτούς εστάλη mail για να απαντήσει! Η Κυβέρνηση δεν επιτρέπει να φανεί η αλήθεια σε αυτή την ιστορία. Έχει απόλυτη ευθύνη.

 

  • Το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την Κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη. Η Κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπα και φέρνει μια νομοθεσία και ενώ έλεγε ότι υπάρχει απόρρητο, δεν υπάρχει. Γιατί κάποιος που παρακολουθείται, να το μαθαίνει μετά από τρία χρόνια; Είναι αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όταν συντάσσεται ένα νομοσχέδιο ζητείται η άποψη του αρμόδιου φορέα. Η ΑΔΑΕ χθες είπε ότι δεν γνώριζε για αυτό το νομοσχέδιο.

 

  • Το ζήτημα της ακρίβειας αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές. Η Κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι υπάρχει κρίση σε όλο τον κόσμο. Πράγματι υπάρχει, αλλά πώς γίνεται, το γάλα στην Ελλάδα να είναι 25% πιο ακριβό σε σχέση με άλλες χώρες; Το ρεύμα, τον Οκτώβριο το αγόραζαν με μέση τιμή 250 ευρώ και το πουλούσαν 650 ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή.

Η διαπίστωση είναι «πόσο λείπει το ΠΑΣΟΚ»

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search