In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Ο κ.Φλαμπουράρης είχε υποσχεθεί “μπουλντόζες το Γενάρη στο Ελληνικό”, ο κ.Σπίρτζης δεσμεύεται για παραχώρηση της έκτασης τον Ιούνιο του 2018. Με ρυθμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε το 2018 δεν θα ξεκινήσει η επένδυση.»

 

Βασικά σημεία της ομιλίας του κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα «Πότε θα μεταφερθεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ώστε να προχωρήσει η επένδυση των 75.000 νέων θέσεων εργασίας και των 8,2 δις ευρώ;»:

 

  • Δεκαπέντε μήνες αφότου η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών ψήφισε την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για την αξιοποίησή του, ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τα Υπουργεία για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή.
  • Η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του ΟΣΥ είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εντός δεκαμήνου από την κύρωση της σύμβασης. Εντούτοις, δεν έχει ξεκινήσει καν. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε όλα τα Υπουργεία για να αναδειχθεί το ζήτημα, και μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε αν όλες οι πλευρές είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

 

Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρ.Σπίρτζης ανέφερε τα εξής:

  • Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην διαδικασία μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του ΟΣΥ (συνολικού εμβαδού 80.000 τ.μ.) από το Ελληνικό. Η έκταση θα παραχωρηθεί στον επενδυτή τον Ιούνιο του 2018.

 

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε την αντίφαση των κυβερνητικών δηλώσεων: «Τον περασμένο Ιούνιο, ο κ.Φλαμπουράρης δεσμεύθηκε πως μέχρι το τέλος του έτους “θα έμπαιναν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό”. Σήμερα, ο κ.Σπίρτζης υπόσχεται πως η έκταση θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2018. Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό σημαίνει πως η επένδυση δεν θα ξεκινήσει ούτε το 2018. Κρίμα για τους 75.000 ανθρώπους που θα έβρισκαν εκεί μία νέα θέση εργασίας.»

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search