In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

01

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2015

«Ο κ.Τσίπρας είναι ψεύτης και δεν θέλει σήμερα ένα σχέδιο με δράση για την Ελλάδα του 2030. Μπορούμε να συνεννοηθούμε μόνο αν σταματήσει να λέει ψέματα.»

«Οι Υπουργοί του κ.Τσιπρα: Σταθάκης: 0% απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ για οκτώ μήνες. Δραγασάκης: απώλειες 25 δις ευρώ για τις τράπεζες – και άρα για το ελληνικό Δημόσιο. Τσακαλώτος: προεκλογικά δήλωνε πως “αν η Αριστερά υλοποιήσει το Μνημόνιο, δεν θα είναι Αριστερά” – και μόλις έγινε Υπουργός έφερε Μνημόνιο με 15 δις μέτρα.»

«Νέοι και παλαιότεροι, να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Η επόμενη ημέρα θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολη, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο. Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον “αντιμνημονιακοί”: Γι’αυτό και είναι χρέος μας να προχωρήσουμε σε ένα εσωτερικό μνημόνιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Χορτάσαμε από “μεταρρυθμιστές” χωρίς μεταρρυθμίσεις.»

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Online» της Μαρίας Αναστασοπούλου και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «οι εκλογές είναι το μόνο που ξέρει να κάνει καλά ο κ.Τσίπρας: μέσα σε εννέα μήνες θα έχει προκαλέσει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Στις 25 Ιανουαρίου εκβίασαν τη λαϊκή εντολή για να “σκίσουν τα Μνημόνια”. Μοίρασαν παντού υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο, την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς. Δεν έκαναν τίποτε. Σημειώνω, πως στους εννέα μήνες της διακυβέρνησής τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποφυλακιστεί ο κ.Παπαγεωργόπουλος με το νόμο του κ.Παρασκευόπουλου – και δεν εκφέρω κρίση, το καταθέτω ως γεγονός. Στις 5 Ιουλίου, απαίτησαν και πήραν εντολή για “όχι” και τη μετέτρεψαν σε “ναι”, επιβάλλοντας μέτρα 15 δις ευρώ. Και σήμερα, οδηγεί τη χώρα πάλι σε εκλογές, λέγοντας πάλι ψέματα.»

Σχολιάζοντας το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του κ.Τσίπρα, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως «οι Υπουργοί στους οποίους αναφέρθηκε ο κ.Τσίπρας, αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της Κυβέρνησής του: ο κ.Σταθάκης είχε 0% απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ για οκτώ μήνες. Ο κ.Δραγασάκης κατάφερε να έχουν στο ίδιο διάστΟημα οι τράπεζες – και άρα το ελληνικό Δημόσιο – απώλειες 25 δις ευρώ. Ο κ.Τσακαλώτος ήταν αυτός που δήλωνε προεκλογικά πως “αν η Αριστερά υλοποιήσει το Μνημόνιο, δεν θα είναι Αριστερά” – και μόλις έγινε Υπουργός έφερε Μνημόνιο με 15 δις μέτρα.»

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε κατηγορηματικά πως «μόνο μία Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μπορεί να λύσει τα προβλήματα – πριν ή μετά από εκλογές. Το τρέχον Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως διαρθρωτική μεταρρύθμιση. Όσο για τα προηγούμενα Προγράμματα, υπενθυμίζω πως δεν έφεραν τα Μνημόνια την κρίση, αλλά ήταν η κρίση που το 2009 έφερε το Μνημόνιο. Αν όμως από τότε η αντιπολίτευση – η ΝΔ πρώτα και ο ΣΥΡΙΖΑ αργότερα – είχε υιοθετήσει την σημερινή τακτική, σήμερα θα είχαμε βγει και από τα Μνημόνια και από την κρίση.»

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως «στην πολιτική τους κυριαρχεί το ψέμα: δηλώνουν πως τάχα δεν ιδιωτικοποίησαν τη μικρή ΔΕΗ, ενώ έχει δεσμευτεί και θα υπογράψει άλλα. Ανακοινώνουν δήθεν την κατάργηση της καταβολής των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ενώ έχουν δεσμευθεί πως θα επανέλθει από τον Οκτώβριο, αν δεν βρεθούν ισοδύναμα. Ο κ.Τσίπρας είναι ψεύτης και δεν θέλει σήμερα ένα σχέδιο με δράση για την Ελλάδα του 2030. Μπορούμε να συνεννοηθούμε μόνο αν σταματήσει να λέει ψέματα.»

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως ο ίδιος στηλίτευσε και τη ροπή της προηγούμενης Κυβέρνησης προς το λαϊκισμό τρεις μόλις ημέρες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργού: «Επιμένω πως οφείλουμε να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος, νέοι και παλαιότεροι. Η επόμενη ημέρα θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολη, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο. Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον “αντιμνημονιακοί”: Γι’αυτό και είναι χρέος μας να προχωρήσουμε σε ένα εσωτερικό μνημόνιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα του 2030. Χορτάσαμε από μεταρρυθμιστές χωρίς μεταρρυθμίσεις.»

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search