In ΑΡΘΡΑ

ODYSEAS_0

Άρθρο στην karfitsa.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – με πόνο, δάκρυα και λοιπά κροκοδείλια σύνδρομα – ψήφισε τον «κόφτη». Όμως ο «κόφτης» κάθε μορφής ανάπτυξης, έχει έρθει εδώ κι ένα χρόνο στην ελληνική οικονομία: Ένας χρόνος capital controls: «κόφτης» 45.000 θέσεων εργασίας. «Κόφτης» 20,6% του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Κόφτης» 35% του εργοστασιακού δυναμικού της χώρας. Μαζική φυγή επιστημόνων, καταθέσεων, επιχειρήσεων. Διπλασιασμός ασφαλιστικών εισφορών επαγγελματιών: «Κόφτης» των ασφαλιστικών ταμείων, εξώθηση των επαγγελματιών στην αδήλωτη εργασία ή στη μη καταβολή εισφορών. «Κόφτης» σε όλες τις συντάξεις – και στο ΕΚΑΣ.

Αύξηση της φορολογίας: ΦΠΑ από 13% σε 24%, ΕΦΚ σε καύσιμα, φορολόγηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από 26% σε 29%, αύξηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση της φορολόγησης σε τουρισμό και εστίαση. «Κόφτης» και «δάρτης» σε καθετί ελληνικό: τη μπύρα, το κρασί… «Κόφτης» στις μεγάλες επενδύσεις: Ελληνικό, διαχείριση απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα. «Κόφτης» στο ΕΣΠΑ 2007-2013: Κατά δήλωση του κ. Σταθάκη, 1431 έργα ύψους 1,3 δις ευρώ δεν ολοκληρώθηκαν εντός της προθεσμίας. Τώρα πρέπει να καλυφθούν από εθνικούς πόρους. «Κόφτης» και στο ΕΣΠΑ 2014-2020: το 40% είναι ήδη δεσμευμένο από έργα του παλιού ΕΣΠΑ που δεν ολοκληρώθηκαν. Ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής στην αγορά, από τα 20+2δις που είχαμε διεκδικήσει και πετύχαμε το 2014. «Κόφτης» στο πακέτο Γιουνκέρ: Χωρίς εθνικό συντονιστή, με απόφαση του γραφείου του Υπουργού και μόνο, χωρίς κριτήρια και επαρκή αιτιολόγηση, από τις 174 προτάσεις επελέγησαν 42. «Κόφτης» στην ανάπτυξη: «αντι-αναπτυξιακός» νόμος, γεμάτος νέες αυταπάτες. Πλέγμα γραφειοκρατικών διαδικασιών, που χρειάζεται τουλάχιστον 32 επιπλέον νομοθετικές πράξεις για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται, με μειωμένα κονδύλια, αφήνοντας εκτός τις επιχειρήσεις εντάσεως κεφαλαίου, όπως τα ξενοδοχεία. «Κόφτης» στον αγροτικό τομέα: το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ξεκινήσει καν. «Κόφτης» και στην ΚΑΠ, η οποία εφεξής φορολογείται. Διπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, υπερδιπλασιασμός της φορολόγησής τους. Την ίδια στιγμή, ένα δις ευρώ είναι «παρκαρισμένο» στον ΟΠΕΚΕΠΕ. «Κόφτης» σε κάθε επένδυση και δραστηριότητα στον ενεργειακό τομέα. «Κόφτης» και στο «εξοικονομώ κατ’ οίκον». Ο «κόφτης» είναι η ίδια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί επιλέγουν τα μέτρα που λαμβάνουν. Με δική τους απόφαση. Και οι Βουλευτές, άβουλοι και βολεμένοι συνάμα, ψηφίζουν και χειροκροτούν. Δυστυχώς, τα έδωσαν όλα και δεν πήραν τίποτα. .

Η Κυβέρνηση της πάλαι ποτέ «Αριστεράς», παρέα με την ακραία ξενοφοβική Λαϊκο-Δεξιά του κ. Καμμένου, ψήφισε το «υπερμνημόνιο» των 99 ετών, πραγματοποιώντας την πιο βίαιη μεταφορά πλούτου της χώρας στο εξωτερικό. Αυτή η Κυβέρνηση, δεν μας ενδιαφέρει να είναι απλή «παρένθεση». Με αυτή την Κυβέρνηση, δεν μας ενδιαφέρει να μοιραστούμε υπουργικές καρέκλες. Οι τρεις επόμενες γενιές των Ελλήνων, αντιμέτωπες με αυτό το Μνημόνιο-Μνημείο ανικανότητας, ανεπάρκειας και απάτης, θα μάθουν από πρώτο χέρι γιατί αυτή η ιδιότυπη κυβερνητική συνδιαλλαγή της αριστερο-δεξιάς δεν έχει καμία θέση στο πολιτικό στερέωμα της πατρίδας μας.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search