In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2022

Ο τσακωμός στη Βουλή ήταν για το ποιος έχει καλύτερες σχέσεις με τον κύριο Φουρθιώτη και ποιος έχει καλύτερες σχέσεις με τα στελέχη της Αττικής οδού

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου σήμερα στους «Αταίριαστους» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

Ο κόσμος κατάλαβε πάρα πολύ καλά τι ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή. Ο τσακωμός ήταν για δύο θέματα. Το πρώτο είναι ποιος έχει καλύτερες σχέσεις με τον κύριο Φουρθιώτη και το δεύτερο ποιος έχει καλύτερες σχέσεις με τα στελέχη της Αττικής οδού.

Βεβαίως και τα δύο κόμματα συνεννοήθηκαν ώστε να μη συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Τι δεν ακούστηκε;

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Στυλιανίδης είπε ευθέως στη Βουλή ότι δεν γνώριζε την ελληνική πραγματικότητα. Αυτό που θα περίμενε κάποιος από ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μας πει ποια είναι η πρότασή του για την πολιτική προστασία ώστε να μην ξανασυμβούν όλα αυτά που συνέβησαν. Αυτές τις προτάσεις τις έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Χρειάζεται:
– Ισχυρό και λειτουργικό Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, με σαφείς αρμοδιότητες και ευθύνες και άρτια στελέχωση.
– Επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του «Ξενοκράτη»
– Υιοθέτηση στόχων ανθεκτικότητας στα Ευρωπαϊκά πρότυπα
– Αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, με αξιοκρατία και διαρκή επιμόρφωση.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να βρει σωσίβιο ο ίδιος, μέσα από την πρόταση μομφής έδωσε σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη. Αντί να συζητηθεί η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης και όσα συνέβησαν στην Αττική οδό, η συζήτηση μετατοπίστηκε στον κ. Φουρθιώτη.

Εμείς είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας. Ο κ. Τσίπρας τον Ιούνιο και ο κ. Ηλιόπουλος εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αύγουστο με 35 νεκρούς, είχαν πει ότι δεν θα ζητήσουν εκλογές όσο η υγειονομική κατάσταση είναι αυτή που είναι. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα ήταν τυχοδιωκτική κίνηση με 35 νεκρούς και ο κ. Ηλιόπουλος ότι είναι ανεύθυνο. Σήμερα που έχουμε 110 νεκρούς, είναι ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό ή όχι;

Με βάση τις δημοσκοπήσεις εάν ένα κόμμα θέλει να γίνουν εκλογές είναι το δικό μας.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search