In ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣ:  Tον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.Γ.Σταθάκη

           

ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ Α.Ε. του έργου βελτίωσης του δρόμου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά, ύψους 500.000 ευρώ».

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Τα τελευταία χρόνια, με πολυάριθμες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μου, από κοινού με τους τοπικούς φορείς, έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για την ολοκλήρωση των έργων για την προσέλκυση επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα, με σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την συνολική ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Ένα από τα έργα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη Λίμνη Λάδωνα είναι η «Βελτίωση οδικού δικτύου, Πουρναριά–Γεφύρι Κυράς–Μυγδαλιά» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ολοκλήρωση του οποίου απομένει 1,4 χλμ δρόμου. Η χρηματοδότηση του έργου αυτού ύψους 250.259,25 ευρώ είχε εξασφαλισθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 184/13.12.2013 απόφαση του Συμβουλίου Διεύθυνσης, κατόπιν σειράς παρεμβάσεών μου και επιστολών προς τον τότε Πρόεδρο της ΔΕΗ, κάποιες εκ των οποίων από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας. Αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ Α.Ε. για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών είχε οριστεί η Διεύθυνση Υδροηλεκτρικής Παραγωγής. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς προσπάθειας σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση του έργου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια η πρόοδος στην υλοποίηση του έργου «Βελτίωση του οδικού δικτύου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά», ειδικά όσον αφορά τη χρηματοδότησή του από τη ΔΕΗ Α.Ε.;

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search