In ΑΡΘΡΑ

Άρθρο στο capital.gr:

75.000 νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο Δασάρχης

 

Τι κοινό έχουν, θα αναρωτηθεί κάποιος, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο Δασάρχης Πειραιά με τις επενδύσεις; Άλλες τις σταματούν, άλλες τις καθυστερούν, για άλλες «μοιρολογούν» και άλλες τις υπογράφουν με «πόνο και δάκρυα».

Η περίπτωση τηςκαθυστέρησης της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι ένα πολιτικό έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εις βάρος 75.000 οικογενειών Ελλήνων του εσωτερικού και εξωτερικού που περιμένουν για να πιάσουν δουλειά.

Δύο ολόκληρα χρόνια, η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου «μοιρολογούσε» για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη, ύψους 8,2 δις ευρώ. Πριν από οκτώ μήνες, η μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών ψήφισε τη σύμβαση στη Βουλή, και μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα, ώστε να μην ολοκληρωθεί η επένδυση.

Αυτό συνέβαλε να κατρακυλήσει η Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ όσον αφορά στο ποσοστό των επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ του 2016. Ποσοστό που για την Ελλάδα είναι μόλις στο 11,4%. Αν όμως είχε ξεκινήσει το 2016 η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, θα δημιουργούνταν 75.000 νέες θέσεις εργασίας, θα αυξάνονταν περίπου κατά 1,5 εκ. ετησίως οι επισκέπτες στην Αττική, το Δημόσιο θα αποκόμιζε έσοδα ύψους 10,5 δις ευρώ, ενώ 300 εκ. ευρώ θα καταβάλλονταν άμεσα από τον επενδυτή ως πρώτη δόση.

Ο εμπαιγμός βέβαια απο την κυβέρνηση καλά κρατεί. Η σύμβαση έχει ψηφιστεί εδω και οκτώ μήνες και μόλις πριν απο δύο ημέρες το Δασαρχείο αποφάσισε οτι υπήρχε δάσος σε χώρους όπου ουσιαστικά σταματούν την επένδυση. Στη βουλή δεν απαντούν για μήνες στις κατατεθείσες ερωτήσεις και όταν το κάνουν, όπως ο κύριος Τσακαλώτος, είναι χωρίς χρονοδιάγραμμα και μάλιστα μία ημέρα πριν βγει η απάντηση του Δασαρχείου. Τυχαίο;

Εδώ και έξι μήνες με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει κατατεθεί αίτημα σύγκλησης των αρμόδιων επιτροπών μαζί με ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Δεν έχει ωστόσο υπάρξει καμία απάντηση!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα σε τρία χρόνια ψήφισε με ένα νόμο και ένα άρθρο 14,5 δις μέτρων, αλλά μπλοκάρει τη μεγαλύτερη επένδυση της Ευρώπης 8,2 δις ευρώ.

Η επένδυση του Ελληνικού θα είναι ορόσημο – ο «κράχτης» σταθερότητας, εμπιστοσύνης και προοπτικής για τη χώρα ώστε να έρθουν και άλλες επενδύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τη μελέτη του ΙΟΒΕ, ήδη από τον πρώτο χρόνο εργασιών, θα είχαμε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% – όσο σχεδόν τα μέτρα που έφεραν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Στην αξιολόγηση, είναι προϋπόθεση η ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Δασαρχείο.

Όλοι μαζί, έχουμε υποχρέωση να επιβάλουμε την υλοποίηση της επένδυσης αυτής με κάθε δημοκρατικό μέσο. Το χρωστάμε σε 75.000 οικογένειες ανέργων. Το οφείλουμε στη χώρα μας. Το έχει ανάγκη η οικονομία μας. Το απαιτούν οι πολίτες.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search