In ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ακολουθεί προσωπογραφία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Political”:

Ο βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι αυτό που λέμε «βαμμένος Πασόκος». Κατάγεται από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό.

Έχει σπουδάσει Ιατρική και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Για όσους δεν γνωρίζουν τον Μάιο του 2009, του απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο Εφαρμοσμένης Έρευνας στο 35ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο για έρευνα με θέμα την εφαρμογή νέων μεθόδων θεραπείας του καρκίνου και ειδικότερα για την εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της τεχνικής «υπό αξονική τομογραφία καθοδηγούμενη διαδερμική θερμοκαυτηρίαση με χρήση μικροκυμάτων σε νεοπλάσματα ήπατος και πνεύμονα». Συνεπώς δεν είναι αυτό που λέμε τυχαία περίπτωση. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή (2002-2004), αλλά και  στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Με την πολιτική ασχολήθηκε από πολύ νωρίς μέσα από τους κόλπους του μαθητικού κινήματος της δεκαετίας του ’90. Ως φοιτητής διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Ρουμανίας. Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ως Υπεύθυνος για τον Τύπο και την Πολιτική Επικοινωνία. Υπήρξε  Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά. Από τον Μάρτιο του 2008 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις Ευρωεκλογές του 2009, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον όρισε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στο νομό της Θεσπρωτίας. Από το 2009, εκλέγεται συνεχώς Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ. Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Πλέον με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι είναι μπαρουτοκαπνισμένος και έμπειρος πολιτικός, αλλά και πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ο Οδυσσέας έχει αστείρευτο χιούμορ, αλλά έχει ισχυρό πολιτικό εκτόπισμα χωρίς ποτέ να χάνει την ψυχραιμία του.

Η Ιατρική, τα κλαρίνα και ο Ολυμπιακός

Έχει τεράστια αγάπη για το χωριό του την Μυγδαλιά η οποία – νομίζει – ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Γυμνάσιο και Λύκειο πήγε στην Τρίπολη, αλλά την Μυγδαλιά δεν την αλλάζει με τίποτα. Εκεί μεγάλωσε στις αλάνες παίζοντας ποδόσφαιρο κι όποτε βρίσκει ελάχιστο χρόνο να ξεκλέβει πηγαίνει στο χωριό του για να πάρει καθαρό αέρα. Αν θέλει θάλασσα στις καλοκαιρινές διακοπές προτιμάει την Ικαρία. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, δυο κόρες κι ένα γιό. Αφήστε που το μόνιμο παράπονό του είναι ότι δεν έχει προλάβει να αφιερώσει αρκετό χρόνο για τα παιδιά του. Έχει ακόμα πολλούς φίλους από τα παιδικά του χρόνια αλλά όπως λέει έχει κάνει και ισχυρές φιλίες και εντός πολιτικής και με ανθρώπους που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Το motto της ζωής του είναι ότι «ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα». Αφήστε που έχει πει μια από τις καλύτερες ατάκες μέσα στη Βουλή το 2019: «Κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά, παντού ΠΑΣΟΚ βλέπω».

Ο πατέρας του, του είχε πει κάτι που το κρατάει ακόμα ο Οδυσσέας: «Αν γίνεις γιατρός θα σου λένε όλοι ευχαριστώ, αν γίνεις πολιτικός θα λες εσύ ευχαριστώ σε όλους». Ο παππούς του σκοτώθηκε στο δεύτερο αντάρτικο και έχει να λέει για την γιαγιά του η οποία μεγάλωσε μόνη της 3 παιδιά. Έγινε φανατικός Ολυμπιακός λόγω του γιού του με τον οποίο πηγαίνουν πολλές φορές στο γήπεδο. Ακούει φανατικά δημοτική μουσική και αγαπάει την αείμνηστη Φιλιώ Πυργάκη και τον κλαρινιτζή Γιάννη Μπρουκλόγιαννη. Το γεγονός που τον σόκαρε στη ζωή του ήταν ο θάνατος του αδερφού σε ηλικία 4 ετών από συγγενή καρδιοπάθεια, αλλά και η γέννηση της αδερφής του 15 μέρες πριν πεθάνει ο αδερφός του. Πραγματικά σκληρές καταστάσεις οι οποίες όμως δεν λύγισαν ούτε τον ίδιο, ούτε την οικογένειά του. Στόχος της ζωής του όπως λέει είναι να μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά του να σταθούν όρθια στη ζωή και να βρουν το δρόμο τους. Το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος. Είναι από το ίδιο χωριό με τον μακαρίτη τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο υπουργό επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search