In ΑΡΘΡΑ

LOGO_KARFITSA_GR_WHITE

Άρθρο για την εφημερίδα «Καρφίτσα»

 

Μία Κυβέρνηση ανίκανη, με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία

Δεκατέσσερις μήνες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεκατέσσερις μήνες Τσίπρας και Καμμένος κυβερνούν την Ελλάδα.

Ας δούμε αναλυτικά τους καρπούς της διακυβέρνησής τους:

 • Τα capital controls παραμένουν, μετά από μία καταστροφική δήθεν «διαπραγμάτευση», ένα δημοψήφισμα που αποτέλεσε ένα ακόμη ολέθριο ψέμα. Εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, με αποτέλεσμα η ανεργία στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 να έχει αυξηθεί.
 • Το ΕΣΠΑ 2007-2013 έκλεισε με απώλεια τουλάχιστον 1-1,5 δις ευρώ, με δέσμευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων των επόμενων δύο ετών για να καλυφθούν τα χαμένα κονδύλια, με προγράμματα στον αέρα και έργα που δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά και δεν πήραν παράταση, γιατί ο αρμόδιος Υπουργός δεν τη ζήτησε ποτέ.
 • Ο αναπτυξιακός νόμος εξαγγέλλεται δις μηνιαίως, αλλά ακόμη παραμένει κρυμμένος στους φακέλους του κ.Σταθάκη, του κ.Χαρίτση, και των εκπροσώπων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που τον μηρυκάζουν στις συνεδριάσεις της Κεντρικής του Επιτροπής. Η «διαβούλευση» που επικαλείται ο κ.Σταθάκης για την καθυστέρησή του, είναι η διαβούλευση με τις συνιστώσες του κόμματός του!
 • Μεγάλες επενδύσεις φεύγουν κυνηγημένες από τη χώρα, και άλλες αναστέλλονται. Οι Σκουριές, το Ελληνικό, ρημάζουν, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας καταργούνται ή ακυρώνονται, δισεκατομμύρια ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας χάνονται. Όχι από λάθος – από επιλογή, συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.
 • Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα έχουν φτάσει στο απροχώρητο: τα ελληνικά σύνορα είναι ανοιχτά σε διακινητές, αμφιβόλου προελεύσεως και σκοπού οργανώσεις δήθεν «αλληλεγγύης» και σε άλλες μορφές που κινούνται στις παρυφές του οργανωμένου εγκλήματος. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που στρέφονται προς τη χώρα μας αντιμετωπίζονται απαθώς και απάνθρωπα, από την ίδια εκείνη Κυβέρνηση που είχε απειλήσει να «γεμίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές». Οι ζημίες για την εξωτερική μας πολιτική, τη διεθνή εικόνα της χώρας, την οικονομία μας, είναι ανυπολόγιστες.
 • Το ασφαλιστικό κρύβεται άρον-άρον κάτω από το χαλί, καταδικάζοντας τουλάχιστον δύο γενιές σε κοινωνική αδικία και ανασφάλεια.
 • Φορολογικές επιβαρύνσεις περνούν σχεδόν στα κρυφά, μέσα στην ομίχλη της κυβερνητικής πολιτικής, και νέα μέτρα ετοιμάζονται, θυμίζοντας σχεδόν ένα τέταρτο μνημόνιο.
 • Η αξιολόγηση στη δημόσια εκπαίδευση σταμάτησε, και όποιος ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός προχωρεί σε αξιολόγηση τιμωρείται.
 • Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, δεσμευμένο ήδη κατά 40% από έργα του παλαιού που δεν ολοκληρώθηκαν, ξεπροβάλλει νωχελικά από τα συρτάρια του αρμόδιου Υφυπουργού, ανάμεσα σε πολλά «θα», υποσχέσεις και εξαγγελίες.
 • Ο Υπουργός Πολιτισμού είναι περήφανος για την Ειδομένη και κηρύσσει πόλεμο στην Τουρκία, προφανώς στο πλαίσιο της καμπάνιας της χώρας μας για τη θερινή σαιζόν του 2016. Οι ακυρώσεις στον τουρισμό φτάνουν το 90%.
 • Για πρώτη φορά, παρατηρούμε ωμές παρεμβάσεις του αρμόδιου Υπουργού κ.Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, αλλά και της Προέδρου του Αρείου Πάγου κας Θάνου στη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
 • Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε σε βάρος του Δημοσίου: χάθηκαν 18 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ιδιώτες επενδυτές πήραν τα πλειοψηφικά πακέτα όλων των συστημικών τραπεζών με περίπου 2 δισ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση, ανίκανη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, συνεχίζει με μοναδικό στόχο την παραμονή της στην εξουσία.

Σε αυτή τη συγκυρία, ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς έχει μία επιπλέον ευθύνη: να συνειδητοποιήσει το ρόλο του, και να προχωρήσει ενωμένος, χωρίς ηγεμονισμούς, από μηδενική βάση, μέσα από μία ιδρυτική διαδικασία, αποτελώντας ξανά τον καταλύτη σε εξελίξεις που θα βοηθήσουν τη χώρα να πάει μπροστά. Η έξοδος από την κρίση είναι και δική μας ευθύνη – τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search