In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

 

  1. Πως, τελικά, θα πορευθεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. από εδώ και πέρα την στιγμή που ένα κομμάτι του έχει απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ένα άλλο έχει υπουργοποιηθεί από τη ΝΔ;

Αυτόνομα με βάση την ιδεολογία μας, εκφράζοντας το χώρο της κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Είναι αλήθεια ό,τι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ «αυτομόλησαν» προς τα δεξιά, αλλά και τα αριστερά. Θέλουμε να πορευόμαστε με ανθρώπους που πιστεύουν στην ιδεολογία και στις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουμε να έχουμε κοντά μας στελέχη που «την έκαναν» στα δύσκολα, όταν κατάλαβαν ότι η παράταξη δεν μπορούσε να τους βολέψει σε καρέκλες. Είμαστε όμως κι εμείς που δεν ανταποκριθήκαμε σε «αριστερές» και «δεξιές» σειρήνες, που περάσαμε από συμπληγάδες πέτρες και αντέξαμε.  Φέραμε νέα ήθη στην πολιτική. Κυρίως κάναμε πράξη ότι ζούμε για την Παράταξη και όχι από την Παράταξη.  Εμείς που βάζουμε το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα και δε φοβόμαστε το πολιτικό κόστος.

Συνεχίζουμε λοιπόν με τους νέους ανθρώπους που πιστεύουν στην πολιτική. Με αυτούς που πιστεύουν ότι αξίζει να παλέψεις στα δύσκολα για την ιδεολογία σου. Με αυτούς που πιστεύουν ότι η πολιτική έχει ηθική.

  1. Έχει ειπωθεί ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πρέπει να κάνει στροφή και να επιστρέψει στις ρίζες του, να γίνει  ΠΑΣΟΚ. Ποιά είναι η άποψή σας;

 

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι, φίλοι και εχθροί καθημερινά με μας ασχολούνται! Γιατί η αλήθεια είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καθιερωθεί, στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και για αυτό αγωνιζόμαστε όλοι. Η αυτόνομη πορεία και ταυτότητα μας ενοχλεί τον νέο δικομματισμό αφού βλέπουν ότι δεν λειτουργούμε ως συμπλήρωμα και δεκανίκι κανενός. Για αυτό και τώρα προσπαθούν να αναδείξουν πρόβλημα στο Κίνημα  Αλλαγής με το θέμα του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μέσα από Κίνημα Αλλαγής που είναι η φυσική συνέχεια του. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτά που στην δεκαετία της κρίσης έβαλαν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό συμφέρον.  Για αυτή την στάση πλήρωσαν βαρύ τίμημα. Σας θυμίζω ότι στις εκλογές του 2015 το ΠΑΣΟΚ ήταν το τελευταίο κόμμα που μπήκε στη Βουλή με ποσοστό 4,7% και σήμερα με μεγάλο αγώνα μέσα από το Κίνημα Αλλαγής πετύχαμε 8,1 % και τρίτο κόμα στην σημερινή Βουλή. Επομένως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

  1. Στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα τεθεί θέμα ηγεσίας; Μάλιστα ο κ. Γερουλάνος με πρόσφατες δηλώσεις του έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος. Σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρχει και δική σας υποψηφιότητα;

Είμαστε η παράταξη που πρώτη εφάρμοσε την εκλογή αρχηγού από τη βάση και αυτό έγινε και με το Κίνημα Αλλαγής με την εκλογή της σημερινής προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Σε άλλα κόμματα υπήρξαν παρατράγουδα με την διαδικασία εκλογής αρχηγού και άλλοι ακόμα και σήμερα πασχίζουν να μας αντιγράψουν. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής έχουν προ πολλού εφαρμόσει τις δημοκρατικές διαδικασίες στο εσωτερικό τους. Κανένα θέμα δεν μας φοβίζει ακόμη και εκλογή του αρχηγού από τη βάση. Η κ. Γεννηματά είπε καθαρά, ότι όποιοι αμφισβητούν να το θέσουν στις κομματικές διαδικασίες.  Απόλυτα, έντιμο και δημοκρατικό. Ότι γίνει πρέπει να γίνει τώρα, εσωστρέφεια κάθε τόσο και λιγάκι δεν είναι αποδεκτή.

  1. Τι κινήσεις πρέπει να κάνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να ξεκολλήσει από το 8% και να γίνει πάλι πόλος- κόμμα εξουσίας;

 

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κόμμα σοσιαλιστικό, πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, πολιτικά φιλελεύθερο και κυρίως ένα Κίνημα υπεύθυνο που ο κόσμος μπορεί να προσβλέπει για μια οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι πιστεύω ένα  κόμα που μπορεί,  με βάση την διαδρομή, την προσφορά αλλά κυρίως τις θέσεις του για το  μέλλον της χώρας, να εκφράσει τις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης και των μη προνομιούχων Ελλήνων. Είναι το κόμα που μπορεί να εγγυηθεί ισόρροπη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη. Αυτά αποτέλεσαν και τον κορμό της  παρέμβασή μας την φετινή  διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης. Αντέξαμε στις εκλογές του 2019 με το 8,1% και με τον αγώνα και τις θέσεις μας θα αποτελέσουμε την ενναλακτική  λύση στον κακέκτυπο δικοματισμό και την ομερτά ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ.

  1. Μετά από αρκετό διάστημα, τώρα που υπάρχει “καθαρό μυαλό” με το χέρι στην καρδιά μπορείτε να μας πείτε αν τελικά η επιλογή να μην είναι υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος βοήθησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ.;

Σε πρόσφατη ερώτηση συναδέλφου σας απάντησα ο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει όλα τα προσόντα για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να είναι ένας καλός Πρόεδρος όπως απαιτούν οι δύσκολες συνθήκες της χώρας και αναμένει ο ελληνικός λαός.  Για το ερώτημά σας έχω απάντηση, αλλά θα την πω πρώτα στις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης.

  1. Πως κρίνεται το πρώτο δίμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Δυστυχώς, το επίπεδο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπεσε τόσο χαμηλά με αποτέλεσμα τα αυτονόητα να θεωρούνται επιτυχία. Εύχομαι κάθε κυβέρνηση να επιτυγχάνει προς όφελος των πολιτών.

 

 

 

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search