In ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Parapolitika_FM

Αθήνα, 23 Αυγούστου 2015

«Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον “μνημονιακοί” και “αντιμνημονιακοί”. Πρέπει οι πολίτες να ξεχωρίσουν ποιοι μίλησαν καθαρά, με ειλικρίνεια, και κυρίως να αξιολογήσουν ποιοι μπορούν να προσφέρουν για το μέλλον.»

«Κατανοούν όλοι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουμε, να ακολουθήσουν προσωπικούς δρόμους. Το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια με μεγάλο κόστος, και έχει τις δυνάμεις στην Ελλάδα, και τα πρόσωπα και τις πολιτικές, αλλά και τους συμμάχους στην Ευρώπη, ώστε να αποτελέσει τον πόλο που θα κατευθύνει προοδευτικά τη χώρα.»

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως ο Λαφαζάνης και ο Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Είπαν και λένε ψέματα, δεν αλλάζει τίποτε. Πιστεύουν ότι θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία, να εξαπατήσουν για μία ακόμη φορά τον κόσμο. Οι πολίτες καλό είναι να πάνε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην κάλπη. Για οποιαδήποτε κυβερνητική συμμαχία, χρειάζεται μία προγραμματική συμφωνία. Το τρίτο Μνημόνιο δεν αρκεί, αν δεν υπάρξει ένα εσωτερικό Μνημόνιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.»

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με τη στρατηγική των συμμαχιών στο χώρο της κεντροαριστεράς, υπενθύμισε πως «στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχα καταθέσει την πρόταση να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα εξαρχής στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, με την συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των κινήσεων και φορέων του χώρου αυτού και μάλιστα από μηδενική βάση. Σήμερα, είναι η αλήθεια πως βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση. Όμως υπάρχουν διαδικασίες που μπορούν να γίνουν και υπάρχουν εξελίξεις και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, ώστε άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια είχαν βρεθεί μακριά μας εξαιτίας της μεγάλης μάχης που δώσαμε για τη χώρα, αλλά και οργανωμένες δυνάμεις όπως, π.χ., η ΔΗΜΑΡ, στελέχη που βρέθηκαν στο ΚΙΔΗΣΟ, αλλά και άλλες κινήσεις, να συναντηθούμε ώστε να μπορέσουμε σήμερα να δημιουργήσουμε τη “μαγιά” για την επόμενη ημέρα. Και εννοώ πως – πέρα από τα θέματα της Παράταξης – θα τεθούν και άλλα ζητήματα, με κυριότερο το θέμα της επόμενης ημέρας για τη χώρα. Εκτίμησή μου είναι πως, σήμερα πια, που πέρασαν πλέον πέντε χρόνια και δεν υπάρχουν πλέον “μνημονιακοί” και “αντιμνημονιακοί”, και μπορούμε πλέον να βρούμε έναν προσανατολισμό, πρέπει οι πολίτες να ξεχωρίσουν ποιοι μίλησαν καθαρά, με ειλικρίνεια, και κυρίως να αξιολογήσουν ποιοι μπορούν να προσφέρουν για το μέλλον. Και πολύ περισσότερο, να αξιολογήσουν ποιοι πραγματικά στήριξαν τη χώρα μας στην Ευρώπη, σε αυτή την κρίσιμη φάση: οι Σοσιαλδημοκράτες. Και το ΠΑΣΟΚ, και η κα Γεννηματά, συμμετείχαν ενεργά ώστε να υιοθετηθεί αυτή η στρατηγική από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες. Αυτή τη μεγάλη συμβολή μας θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να πούμε τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τη χώρα.»

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την άποψη πως «η ίδια η ηγεσία μας δείχνει την ευελιξία για την προοπτική συγκρότησης συμμαχιών και για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του παρελθόντος. Νομίζω πως κατανοούν όλοι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουμε, να ακολουθήσουν προσωπικούς δρόμους. Το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια με μεγάλο κόστος, και έχει τις δυνάμεις στην Ελλάδα, και τα πρόσωπα και τις πολιτικές, αλλά και τους συμμάχους στην Ευρώπη, ώστε να αποτελέσει τον πόλο που θα κατευθύνει προοδευτικά τη χώρα.»

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως ο Λαφαζάνης και ο Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Να γνωρίζουν ότι είπαν και λένε ψέματα, ότι δεν αλλάζει τίποτε. Πιστεύουν ότι θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία, να εξαπατήσουν για μία ακόμη φορά τον κόσμο. Οι πολίτες γνωρίζουν πια, και καλό είναι να πάνε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην κάλπη. Για οποιαδήποτε κυβερνητική συμμαχία, χρειάζεται μία προγραμματική συμφωνία. Το τρίτο Μνημόνιο δεν αρκεί. Αν δεν υπάρξει ένα εσωτερικό Μνημόνιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Το παρόν Μνημόνιο περιλαμβάνει ένα μίγμα 95% φόρων και 5% μείωσης των δαπανών. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Επίσης πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναέχουμε εκλογές σε έξι μήνες, αλλά θα πάμε σε κυβέρνηση τετραετίας, με βάση τις επιλογές του κόσμου. Πρέπει να υπάρξει μία ουσιαστική προγραμματική συμφωνία. Μπορεί ο κ.Κουρουπλής να κάνει μεταρρυθμίσεις; Είναι δυνατόν, όπως δήλωσε ο κ.Παπαδημούλης, ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει κυβερνητική συμμαχία με το κόμμα του κ.Λαφαζάνη μετά από τις εκλογές; Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα. Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν οι πολίτες. Εμείς δεν μπορούμε να ανοίξουμε παράθυρο στη Χρυσή Αυγή, όπως έκανε το μεγάλο λάθος ο Πρόεδρος της ΝΔ. Έχουμε χορτάσει από μεταρρυθμιστές χωρίς μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο που παράγει να μπορέσει να συνεχίσει, και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, να μειώσουμε το κράτος, να φέρουμε αξιοκρατία στο δημόσιο ώστε να γίνει και μοχλός ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα. Όλα αυτά πρέπει να πούμε στο επόμενο διάστημα, και νομίζω ότι τώρα πια ο κόσμος μπορεί να ακούσει.»

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search