In ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου,

Βουλευτή Αρκαδίας και Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής

του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ,

στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή

για το news 24/7

 

1.Η τοποθέτησή σας για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Προεδρία της Δημοκρατίας προκάλεσε ασφαλώς έκπληξη. Θα μπορούσε ο Ευ. Βενιζέλος να ήταν και πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την Προεδρία;

 

Σχετικά με το Βενιζέλο, με ρώτησε η συνάδελφός σας κα Τζίνα Μοσχολιού στον Αθήνα 98,4 σχετικά με το εάν θα τον ψήφιζα σε περίπτωση που προταθεί για την Προεδρεία της Δημοκρατίας. Απάντησα «και με τα δυό μου χέρια» διότι πιστεύω ότι θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για τη θέση αυτή. Άλλωστε μια τέτοια πρόταση θα αποτελούσε ευκαιρία ώστε να δούμε τις πραγματικές προθέσεις πολλών για τον κ. Βενιζέλο. Να δούμε αν πιστεύουν πραγματικά αυτά που έλεγαν, τα πιστεύουν και στην πράξη.

 

 

2.Παρεμπιπτόντως, μήπως χρειάζεται η ανάληψη κάποιας πρωτοβουλίας από τη Χαριλάου Τρικούπη ώστε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει στο ΚΙΝΑΛ; Και εάν ναι, υπάρχει ρόλος, χωρίς βεβαίως να τραυματιστεί η ηγεσία;

 

Ο κ. Βενιζέλος δεν έχει φύγει από την Παράταξη.

 

 

3.Εσάς ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν σας ψήφισε για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής;

 

Ήταν εντολή Τσίπρα να καταψηφιστεί ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος από το Κίνημα Αλλαγής για το Προεδρείο της Βουλής, σε αντίθεση με τους υποψήφιους Αντιπροέδρους της ΝΔ τους οποίους ψήφισαν.

Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα με καταψήφισαν επειδή γνωρίζουν τη θέση μου για αυτονομία της παράταξής μου. Είναι λοιπόν τίτλος τιμής για μένα η εντολή Τσίπρα να μην ψηφιστώ. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αφανιστεί το ΠΑΣΟΚ. Δεν τον ενδιαφέρει αν κάποιοι πάνε στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά θέλει να μην υπάρχει!

Άνθρωποι όπως εγώ του χαλάμε τα σχέδια. Τα άσχημα νέα για τον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα είναι ότι είμαστε πολλοί που δεν «εξαγοραζόμαστε» και δεν «φοβόμαστε».

 

 

4.Ιστορικά, εάν δεν κάνω λάθος, είστε ο νεότερος αντιπρόεδρος, ενώ για πολλούς η αντιπροεδρία αποτελεί θέση “τιμητική”, “αποστρατείας” για την ενεργό κομματική ζωή. Φαντάζομαι δεν αισθάνεστε έτσι…

 

Ο νεότερος αντιπρόεδρος της Βουλής ήταν ο κ. Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων. Γεννήθηκε το 1976. Εγώ γεννήθηκα το 1975!

Ο κόσμος της Αρκαδίας σε κάθε εκλογική μάχη με εμπιστεύεται όλο και περισσότερο. Εμπιστοσύνη που μου δημιουργεί μεγάλες ευθύνες. Για αυτό λέω ότι δεν είναι τιμή μόνο για μένα αλλά και για την Αρκαδία. Κάτι που ένιωσα μετά την εκλογή μου ως Αντιπρόεδρος της Βουλής. Άλλωστε κ. Σκουρή είμαι μόλις 44 ετών

 

5.Αναφέρεστε συχνά στο ΠΑΣΟΚ και λιγότερο στο ΚΙΝΑΛ. Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει; να είναι ξανά αυτό το κόμμα της κεντροαριστεράς;

 

Το ΠΑΣΟΚ είναι παρόν, με τις αξίες και τις αρχές του, με τα στελέχη που το τίμησαν με τις πράξεις τους.

Το ΠΑΣΟΚ τρομάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους! Για σκεφθείτε, την ώρα που όλοι, κόμματα, ΜΜΕ, κ.α. προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες για ό,τι κακό συνέβη στη χώρα στο ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα αξιοποιούν στελέχη του! Υποκρισία!

Όσοι μείναμε στην Παράταξη, στα δύσκολα για αρχές και αξίες και όχι για καρέκλες μπορούμε να μιλήσουμε για επιστροφή της ηθικής στην πολιτική.

 

 

6.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σας πήρε στελέχη όπως ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, η Λίνα Μενδώνη και άλλοι. Πολλοί επισημαίνουν πως ως χώρος  δεν αντιδράσατε με την ίδια σφοδρότητα, όπως με τον Π. Κουρουμπλή, τον Θάνο Μωραΐτη και άλλους, που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διεμβολισμός λοιπόν από τα “δεξιά” δεν σας ανησυχεί;

 

Τα κίνητρα όπως σας έχω πει και στο ραδιόφωνο είναι τα ίδια. Θέλω να σας μιλήσω για εμάς που δεν ανταποκριθήκαμε σε «αριστερές» και «δεξιές» σειρήνες, που περάσαμε από συμπληγάδες πέτρες και αντέξαμε. Φέραμε νέα ήθη στην πολιτική. Κυρίως κάναμε πράξη ότι ζούμε για την Παράταξη και όχι από την Παράταξη. Αυτούς που έφυγαν τους κατανοώ, έβλεπαν το ΠΑΣΟΚ ως όχημα εξουσίας και καρεκλών. Αναμενόμενο να αποχωρήσουν όταν δεν μπορούσε να τους ζήσει («βολέψει» κατά την λογική τους). Παρ΄όλα αυτά, η αλλαγή κόμματος μέσα σε ένα βράδυ από έναν Υποψήφιο Πρόεδρο, έναν εν’ ενεργεία Βουλευτή, έναν υπεύθυνο τομέα δεν έχει την ίδια ένταση με το να αλλάζει κόμμα ένα ενεργό ή ανενεργό στέλεχος.

 

 

7.Η αντιπολιτευτική σας στρατηγική έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

 

Θα είμαστε αντικειμενικοί, θα είμαστε δίκαιοι. Θα ψηφίζουμε όσα είναι σωστά να γίνουν για τη χώρα και τους πολίτες και θα καταψηφίζουμε όσα μας έδωσε ο λαός ως εντολή να καταψηφίζουμε. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Παράλληλα, θα καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις, όπως κάναμε πάντα.

 

 

8.Σε τυχόν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση πώς απαντάτε;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με το χώρο της Κεντροαριστεράς. Άλλωστε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης στις 27.7.2019 δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πρέπει να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς. Κάτι που εμείς βέβαια το ξέρουμε, αλλά καλό είναι να το γνωρίζει και ο κόσμος. Συνεπώς έχουμε παρωπίδες αριστερά, αλλά και δεξιά. Προχωράμε αυτόνομα και κεντροαριστερά.

 

 

9.Τι πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να γίνει ώστε το ΚΙΝΑΛ να αντέξει στην πίεση -και την πόλωση- μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

 

Να αναδείξει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που σας ανέφερα παραπάνω. Να μιλήσει με το νέο κόσμο (που αγωνιά για το αύριο) και είναι κινητήριος δύναμη για τη χώρα. Να τον κάνει συμμέτοχο στην προοδευτική πορεία της χώρας.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search